Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#1 Wysłany: 2016-09-05, 12:22 Kamień dolny osi balansu AS 1130
Czy może u kogoś z Was nie wala się niepotrzebna dolna płyta do AS 1130, lub ewentualnie sam kamień dolny osi balansu? Płyta może być zardzewiała, zniszczona, potrzebny sam kamień.
Widziałem płyty dostępne na zatoce lecz ceny są stosunkowo wysokie...
_________________ Antisocial and faceless...
diver [Usunięty]
#2 Wysłany: 2016-09-05, 12:48
Marasa pytaj, bo on ma kilka AS-ów, a co zegarmistrz nie dobierze ? podaj średnicę i materiał (rubin czy szafir?)- mam jakieś złomki (nie AS) to może coś??? sam kiedyś wybiłem wykałaczką i zamontowałem i chodzi...
Poszperałem trochę ... mam AS 1188 ... spotkałem się z opinią, że to 1130 z centralną sekundą ... no i bez incabloca ... jak szukałem dawcy to mi majster mówił że to ważne ... inaczej nie pasuje.
Nie znam się, niech się mądrzejsi wypowiedzą ... jeśli pasuje to Ci wyślę.
... no dobra ... jak takie mądre są, niech mi tu lepiej powiedzą czy AS 1188 powstał na bazie AS 1130?
diver [Usunięty]
#15 Wysłany: 2016-09-06, 11:24
zupełnie inna płyta główna, co nie znaczy iż kamień nie będzie pasował, ale trzeba znać średnicę, skoro jest nakrywkowy - a jest to dobranie jest łatwiejsze podobnie jak wymiana