#1 Wysłany: 2013-11-09, 07:37 Kieszonki ze starej komody
W ten nieco staroświecki sposób proponuję stworzenie nowego wątku.
Takiego miejsca które - mam taką nadzieję - pozwoli zgromadzić, zaprezentować i docenić rozrzucone w zakamarkach forum i szufladach Kumotrów stare kieszonki.
Regularnie pojawiają się pojedyncze przykłady, zapytania i prezentacje.
Przynajmniej kilku Kumotrów, którzy interesują się zupełnie innymi zegarkami, ma w swoich wiaderkach jakieś kieszonki a inni pewnie nawet o tym nie pamiętają. .
Sam jestem i jeszcze długo będę dyletantem, kieszonki to ocean możliwości i wiedzy, dla mnie niemal tajemnej ... to oczywiście nie powstrzymało mnie przed zgromadzeniem ... tak przy okazji ... paru sztuk.
Czy kieszonki nie są piękne
Mamy także na forum przynajmniej kilku specjalistów, ich bardzo proszę o zaangażowanie, pomoc i dzielenie się swoją wiedzą. W ostateczności będziemy mieli w jednym miejscu ładny album ... albo kosz.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-11-16, 12:44, w całości zmieniany 2 razy
Spam [Usunięty]
#2 Wysłany: 2013-11-10, 11:51
...zrobiło się zimno... to się człowiek cieplej ubiera... a w ciepłym ubraniu głębokie kieszenie... więc 3133 wisi na kołku...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#4 Wysłany: 2013-11-10, 12:18
Spam....cebula i broń
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Spam [Usunięty]
#5 Wysłany: 2013-11-10, 12:35
jimmy napisał/a:
Spam....cebula i broń
...mieszanka wybuchowa
...a w środku szału nima... werk s18 WBR z circa 1917... na 17 kamykach z mikroregulacją i bimetalem...
W. B. Raymond był jakimś tam wójtem Czikago w pierwszej połowie 19 w... wyłożył niemałą kasę na budowę fabryki zegarów to dostał miejsce na płycie werku... ot taki nagrobek...
...z innych wodotrysków to dokładność sprawdzona w 5 pozycjach