Trochę się zagotowałem jak dzisiaj przypadkowo ujrzałem ten model. A to w kontekście wczorajszej dyskusji o Parnisie na innym forum To jak mam sobie to poniżej wytłumaczyć?
Nic do firmy Louis Erard nie mam, ale oni tfurczo czerpią i jest OK. Sorry może niepotrzebnie o tym,ale ... wiłem się trochę
_________________ "Elvis Has Left the Building"
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 2012-12-16, 17:47
Fajny
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Słoniu, ok, ale w Hamiltonie nawet tym można znaleźć też odniesienia do ich modeli historycznych, drugie - kolorem niebieskim w tym modelu po oczach nie walą
_________________ "Elvis Has Left the Building"
Sylwek [Usunięty]
#5 Wysłany: 2012-12-16, 18:05
Słoniu, a na moje oko Erard lepsiejszy od Hamiego i IWC ,bo przynajmniej totolotki nie zżerają indeksów
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 2012-12-16, 18:12
Ale wskazówki w Szafhałzenie dużo fajniejsze.
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#7 Wysłany: 2012-12-16, 19:26
Ale... przegięcie. Ten Erard to niby kopia IWC bo na złote nakładane cyfry na białej tarczy ??? Przecież to zupełnie inny zegarek. Zupełnie inny. Niedługo zaczniecie tu prawić, że każdy od każdego zrzyna, bo każdy zegarek ma koronkę i wskazówki . Przecież te zegarki to zupełnie co innego. Nie wspominając że wszystkie fajne. Wy tu dalej nie kumacie, o co tak naprawde chodzi przeciwnikom Parnisa, ale skoro nie chcecie tego skumać, to szkoda sobie ozora strzępić. jednak takie ataki są nie na miejscu, zdecydowanie - doszukujesz się na siłę...
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-12-16, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#9 Wysłany: 2012-12-16, 19:30
pmwas, - ale my to bardziej w żartach niż złości. Temat porównania Hamiego do IWC znanazłem na Wusie jako ciekawostkę. To i tu wrzuciłem. Apropos porównania, że Parni to musi być podróba, to wczoraj jeden Pan od Doxy powiedział, że mój Parniak to nieudana kopia "kilku" nurków a nie projekt własny
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#11 Wysłany: 2012-12-16, 19:35
Słoniu, nie tam - że Hamiltona tu wrzuciłeś, to nawet i fajnie. Ale ten Erard tutaj to pomyłka. Jeśli zart, to dość niesmaczny. I nie ma to nic wspólnego z dyskusją na KMZiZ, gdzie akurat zdecydowanie biorę stronę "betonu partyjnego" z kolega Piotrusiem na czele (teraz to już mnie z CW wywalą ). Parnisa nie lubię zresztą nie tylko za nazwę. Wrzuciłem kiedyc na KMZiZ kilka fajnych fotek Parnisków sygnowanych IWC, z ST-25 ównież sygnowanym nazwą tego producenta. Tylko oczywiście wybuchła kolejna awantura i temat trafił do kosza, wiec i zdjęcia zniknęły, a nie chce mi się ich znów szukać, bo nie lubię wchodzić na strony z podróbami - za to co niektórzy nie lubią Parnisa
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2012-12-16, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#12 Wysłany: 2012-12-16, 19:43
pmwas, - takie nawet i u nas fotki były - czy to Maryn z dekielkiem z oficyny, czy Parnisów z napisami IWC. Chociaż, trzeba przyznać, że w Przypadku Parniaka coraz częściej starają się iść w dobrym kierunku i tworzyć własne produkty. Stąd w ogóle u mnie ten Parniak Zresztą tutaj zawsze takie działanie było tępione - czego najlepszym przykładem jest to, że TAO które 99% produkcji ma inspirowane różnie jest postrzegane.