Wczoraj odwiedzil mnie Kolega. Na lewym nadgarstku Sea Dweller, na prawym - De Luxe w kopercie z rozowego zlota. Tak sobie rozmawiamy przy nalewce i w pewnym momencie pada standardowe pytanie: Ktory bys wybral? Dla mnie odpowiedz byla prosta, ale pomyslalem sobie: jaka fajna ankieta na CW by z tego byla. Wiec szybko za statyw i aparat, zanim sie calkiem sciemni, pare zdjec, i oto:
Ktory z nich wybralibyscie? Rolex co prawda nie jest vintage, ale zwazywszy na konserwatyzm w designie, spokojnie moglby tym vintage byc. Roznice w cenie oczywiscie mozna brac pod uwage (Rolex byl dla Kolegi tak z 20 razy drozszy), ale proponuje wyjsc z zalozenia: stac mnie na kazdy z nich. Aha, no i oczywiscie nie mozna wybrac obu.
Milej zabawy - jakos dziwnie spokojny jestem o wynik .
[ Dodano: 2012-07-11, 08:11 ]
Oddaje glos jako pierwszy, glosowanie jest tajne, wynik pokaze sie po tygodniu, ale opinie mile widziane.
Nie moglem nie oddac glosu na radzieckiego Seamastera - to zupelny unikat, mechanizm zacny, a koperta po prostu powalajaca. Rolek przy nim taki zwykly sie wydaje - mozna isc do sklepu i taki kupic w kazdej chwili.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Maj 2012 Posty: 2173 Skąd: Olsztyn
#13 Wysłany: 2012-07-11, 09:12
Ja rowniez Rolex'a do noszenia
_________________ Pozdrawiam,
Wojtek
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#14 Wysłany: 2012-07-11, 09:19
Rolex
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak
Nie moglem nie oddac glosu na radzieckiego Seamastera - to zupelny unikat, mechanizm zacny, a koperta po prostu powalajaca. Rolek przy nim taki zwykly sie wydaje - mozna isc do sklepu i taki kupic w kazdej chwili.