To nóżki pod tarczę ( o różnej średnicy) bo owa jest na unitasa a ja chcę na mołnię założyć.. Jeszcze nigdy nie próbowałem z tymi nóżkami, zamierzam je klejem takim solidnym wkleić, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Chińska ale lepsza bo grubsza, szkło również wygląda porządniej i dekiel grubszy, bardziej wystający... Najchętniej to bym jakieś wystające plexi wstawił, choć do tego szkła nie mogę sie zbytnio przyczepić.
Jakieś rady dla następców? Z czym było najtrudniej?
Miałem kilka problemów. Pierwszy to doklejenie nóżek do tarczy. Uparłem się że nie będzie klejona taśmą więc kupiłem ten zestaw nóżek o który pytał Santino. Nie jest łatwo znaleźć odpowiednie ich rozmieszczenie. Próbowałem na kilka sposobów i generalnie wstępnie opracowałem jeden i działa, wyszło idealnie. Kolejny problem to wskazówki. Chciałem te z anitasa dać, ale były jakieś za małe, poza tym są płaskie, takie blaszki byle jakie i rant wchodzący na tubus strasznie płytki (a mołnia 3601 ma niski tubus bo chyba tak to się nazywa zaraz pewnie mnie jakiś znawca zruga za złą nomenklaturę)... Ostatecznie zamówiłem lepsze na ebay ale drogie. Okazało się że i z tymi nie było lekko bo minutowa była z luźna i musiałem zaciskać... Mocowanie korony też jak nigdy, mi się najpierw wałek za mocno skrócił, potem beczka zeskoczyła i musiałem demontować i poprawiać.. A tak to reszta spoko. Postarzanie tarczy kawą, brudzenie lakierem krawędzi szkieł, skracanie osi sekundy, dorabianie zacisków mechanizmu, czy luma na wskazówki to czysta przyjemność
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#278 Wysłany: 2017-06-18, 21:11
Gratulacje zdolności i samozaparcia!
Wyszło super!
Cali to nie moja bajka ale gratki skończonego projektu.
A u mnie wciąż bez zmian...
Cytat:
satanic666 napisał/a:
Tak Sentinel zamawiał części i czeka już miesiąc mimo wpłacenia kasy.
Właśnie dostałem zwrot kasy z Paypala. Części nie zostały nawet wysłane... nie wiem czy próbować jeszcze raz?
Zamówiłem ponownie, dostałem nr przesyłki 28 maja i od tego czasu Sender is preparing item for posting
I tak się zastanawiam ile może trwać przygotowanie paczki z tarczą i kompletem wskazówek