Michał, skąd wiesz, że nie ma szans na zakładany budżet?
A w kwestii ankiety, to Słoniu zrobił sobie tą ankietę informacyjnie bardziej.
Nigdzie nie było mówione, że jej wyniki są jednoznacznie wiążące.
Edit: Ptaku - już zostało udowodnione wcześniej, że wyniki tej (jak i właściwie każdej innej) ankiety można interpretować na wiele przeróżnych sposobów.
Ktos wpadl na pomysl - kostka chrono byczek. Wiec takie projekty sa robione. Jak beda finalne to bedzie wycena i wtedy siedowiemy ile bedzie chetnych. Jak za malo, to zapewne bedzie zmiana planow i albo uszczuplanie projektu albo robienie czegos innego.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Widać z tego, że najwięcej głosów ma opcja 1000-1200 zł.
Wg. moich obliczeń, 44% osób głosujących opowiedziało się za zegarkiem powyżej 1000 zł (w tym 11% nawet więcej niż 1200 zł
dacula napisał/a:
...a więc wyszło, że akceptowalna przez 81% osób to kwota 1000 zł
dacula napisał/a:
faktycznie można też przyjąć wersję, że 1200 wygrywa 45+16/134=46%
itd.
Zresztą IMO ankieta z kwotami przed wyborem typu zegarka była kompletnie z du*y, część osób głosowała na '800' myśląc o prostym garniturowcu, ja zagłosowałem na +1200 myśląc o czymś bardziej wypasionym od Foki nawet, a za garniturowca np. nie dałbym nawet połowy tej kwoty, bo w ogóle bym go nie kupił Myślę, że teraz kiedy krystalizuje się wizja bulheada z mechanicznym chrono, ankietę możnaby powtórzyć, bo może się okazać, że projektujemy dla sztuki, a ludzie tego nie kupią po prostu.