Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6933 Skąd: 3City
#1 Wysłany: 2018-06-13, 18:52 Kamanirskij mod
Zapragnąłem Kamandira. Ale nie takiego zwykłego, a z kolorowego metalu. Zainspirował mnie kolega z sąsiedniego foruma, który przeprowadził elektrolizę przy pomocy ładowarki do telefonu.Ruski zegarek, to i ruskie metody. Elektrolit do kuwety, prostownik podłączyłem, zagotowało się i w 40 sekund było po powłoce. Nawet nie rozbierałem zegarka do kąpieli, poza zdjęciem teleskopów. I oto efekt:
_________________ Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#2 Wysłany: 2018-06-13, 21:06
Coś czuję, że po twoich ostatnich wybrykach będziesz miał kolejkę na Pw
Graty, fajnie wyszło.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6933 Skąd: 3City
#6 Wysłany: 2018-06-14, 07:18
No, to w sumie chyba jest metoda galwaniczna... Resztki wlałem z powrotem do akumulatora, jeszcze się przydadzą
Wżerów nie ma, powierzchnia idealnie gładka, jak po szkiełkowaniu. Pomyślę teraz o przeszczotkowaniu.
Brawo! Efekt super.
A co to za sąsiednie forum?
Czy ktoś zna się na elektrolizie itp transferze na metal. Jak zrobić w domowych warunkach? Myślałem żeby na stal zapodać miedź, albo jakiś efekt patyny nieregularny?
#12 Wysłany: 2018-06-15, 08:03
wues89, Na razie nie mam planu, chyba zostanie tak, jak jest i pozwolę mu się starzeć godnie w pudełku. Nosił nie będę, może okazjonalnie przewietrzę, bo dla mnie to damski rozmiar