#31 Wysłany: 2015-05-20, 15:37
Nie. Na pierwszym zdjęciu jest Humbrol winowajca. Malowałem aerografem.
Generalnie wyszło pięknie. Dopiero pod szkiełkiem zegarka kolor wydawał się szarawy zamiast czarnego.
#33 Wysłany: 2015-05-20, 17:31
Zdecydowanie mogłem zrobić większe indeksy minutowe. Teraz na gotowo wydaje się to oczywiste. Na papierze wydawało się wystarczająco.
W następnym projekcie bedę musiał to poprawić.
Lewy, a jaką dajesz tarcze na podkład ?
No jeśli zostawiłeś tyle lumy co na zdjęciu na górnej kanapce, to jak ją złożysz z dolną to ci wypchnie górą lumę.
Albo baze musisz mieć wyfrezowaną/wytłoczoną zeby się nadmiar lumy rozłożył, ale wtedy musisz to skadać zanim wyschnie.
Albo po wyschnięciu musisz ją ściąć od dołu.
Sorry jeśli mówię ci truizmy
#38 Wysłany: 2015-05-20, 19:30
Nie no, oczywiście że od spodu pozbyłem się nadmiaru lumy. Żyletką ściąłem te buły na płasko.
Pod spodem będzie orginalna tarcza z Mołni tyle że odchudzona o połowę. Dzięki temu zachowałem kołeczki mocujące. Tarcza ta będzie oklejona białą matową folią z czarnym nadrukiem podziałki małej sekundy.
Jak dobrze pójdzie to jutro dół będzie gotowy i wystarczy skleić "kanapkę".
#40 Wysłany: 2015-05-20, 19:57
Ta faktura powstała przypadkiem. Nakładając bezbarwny lakier ze szpreja, położyłem dwie cieniutkie warstwy, które nie zdążyły się rozpłynąć. Gdybym prysnął więcej, byłby szklisty połysk. A tak, wyszedł błyszczący mat Na żywo wygląda super. Niby lekko chropowate ale jednak się błyszczy.