Przetestowałem Parżynierka na kilku paskach:
- Oryginalny jest za wąski przy klamerce,
- gumowy odpowiednio podcięty nosi się wygodnie (miękki) ale waniliowo nie pachnie (jak znowu go założę to wrzucę tu fotkę)
http://www.modenawatch.co...9&categoryId=-1
- najlepiej sobie zrobić skórzany ale że nie umiem tak ładnie jak jaro19591 i się uczę to mam taki jako ten całkiem pierwszy
Uploaded with ImageShack.us
i taki który skończyłem dziś i narazie zostanie na zegarku bo mi się nawet podoba
#50 Wysłany: 2010-08-25, 17:55
Wkońcu dotarł i do mnie. To mój pierwszy ryżowy zegarek i co tu dużo mówić - jestem pod wielkim wrażeniem! Kawał świetnie wykonanego, stalowego bydlaka! Turbinka ślicznie cyka. Szkoda, że świecą się tylko wskazówki, ale cóż - to nie diver Seiko.
Troche kiepsko wygląda na moim zniewieściałym nadgarstku, ale co tam Ważne, że cieszy jak cholera
Ostatnio zmieniony przez trybik 2010-08-25, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
#53 Wysłany: 2010-08-29, 00:06
Że się tak upewnię - ten werk to ST-25, tak?
Szczerze mówiąc to byłem zdziwiony gdy zacząłem kręcić koronką i wskazówka rezerwy chodu poszybowała w górę - myślałem, że ten "automatic" to jak w automatach Seiko 7s26, a tu proszę! Dokręcanie! Zaskoczyli mnie, Żółte Skubańce!
Witam, parę dni temu przyszedł również do mnie, piękny, założyłem na rękę i po kilku godzinach stwierdziłęm że stanęła wskazówka godzinowa. Śmieszny widok, bo reszta chodzi. Po pokręceniu koronką i ustawieniu godziny wszystko wraca do normy.....................aż do następnego dnia I tak codziennie, 1, 2 razy, czasem godzinowa, innym razem minutowa. Napisałem oczywiście do Manbushija, odpisał o 22 naszego czasu (to on nie śpi?), że mu przykro, że mi go wymieni i pokryje koszty przesyłki.
A teraz pytanie do szpeców: a może to jakaś pierdoła w stylu nie dociśniętej sprężynki czy innej śrubki i może ktoś by mi go wyleczył w Warszawie w małych pieniądzach ? Spotkał się ktoś z taką przypadłością ?
Powiem że kupiłem Panżyniera na forum jakoś tak bez przekonania, zmieniłem zdanie gdy przyszedł - podoba się nie tylko mnie ale wielu osobom którym go pokazywałem czy zauważyły na ręku. Kawał zegara ale ładnie leży na ręce. Oryginalny pasek faktycznie słabizna.
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Nie słabizna, tylko oryginalna skóra z chińskiego smoka...
Wymaga odpowiedniej ręki, która potrafii go nosić, a mało która potrafii i zaraz kupuje jakieś podłe substytuty