Pies czy kot?: kot
#86 Wysłany: 2015-01-15, 18:37
Witam wszystkich Artystów i Twórców własnych zegarków.
Chcę pójść Waszym śladem. Myślę, że wszystko na forum obczytałem, jednak gdyby moje pytania dublowały wcześniej już zadane i odpowiedziane - wybaczcie, bo dużo tego w krótkim czasie przyswajałem.
Na dziś mam chęć, wizję i kieszonkową Mołnię.
A pytania na początek mam podstawowe:
1. Jaki program polecicie dla opracowania grafiki tarczy ? Czy jest jakiś darmowy, niezbyt skomplikowany a jednocześnie wystarczająco zaawansowany ?
2. Czy tarczę można dać do wydruku w Poznaniu ? Pytałem już w Chronos, ale nie chcą się podjąć.
Jeżeli nie Poznań to Chronostar w Łodzi ? Czy pytając można powołać się na doświadczenia i realizacje Kolegów ? Czy jakość tarcz jest wysoką i powtarzalna ?
3. Czy Chronostar zajmuje się też termicznym barwieniem wskazówek ? jeśli nie - kogo możecie polecić ?
3. Czy w Poznaniu jest zegarmistrz, który podjąłby się złożenia pasówki i wykonania związanych z tym prac (pierścienie mocujące itp.) i ma w tym doświadczenie ?
Jeśli nie - kogo możecie polecić ?
4. Gdzie rozejrzeć się za kopertami i na co zwrócić uwagę, żeby pasowały ?
Będę bardzo wdzięczny za wskazówki.
Chciałbym ruszyć z tematem i w miarę możliwości uniknąć błędów po drodze.
Pozdrawiam
diver [Usunięty]
#87 Wysłany: 2015-02-26, 15:15
Yakovlev napisał/a:
Werk pasiasty czy ten brzydszy ?
mam pasiasty i ten brzydszy ale z mikroregulacją- czy on jest gorszy? mistrzowie?