Pies czy kot?: pies Pomógł: 16 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5277 Skąd: Warszawa
#19 Wysłany: 2014-05-28, 00:33
Przecież tam w tytułach i opisach jak byk stoi, że homage.
Myślę, że sukces leży w tym, że w opisie, a nawet w tytule pojawia się magiczny tekst PAMxxx(i tu cyferki modelu). Ludziska wyszukują po modelu i licytują bez opamiętania, bo myślą, że super okazja.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 24 Kwi 2014 Posty: 74 Skąd: Oberschlesien
#20 Wysłany: 2014-05-28, 07:03
pozwolę sobie powtórzyć za klasykiem:
"inteligencja tłumu jest równa inteligencji najgłupszej jednostki w tłumie"
dzisiejszy internet staje się momentami takim bezmózgim tłumem
ale mówicie co chcecie ma hop łep do handelu pełen szacun
_________________ "Na pewno nie wszystko, co warto, to się opłaca, ale jeszcze pewniej (…) nie wszystko, co się opłaca, to jest w życiu coś warte. "
23 października 2007
Władysław Bartoszewski
pozwolę sobie powtórzyć za klasykiem:
"inteligencja tłumu jest równa inteligencji najgłupszej jednostki w tłumie"
dzisiejszy internet staje się momentami takim bezmózgim tłumem
ale mówicie co chcecie ma hop łep do handelu pełen szacun
"...Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela..." - Terry Pratchett jak już Wiesz że to chodziło o zgromadzenia ludzkie w książce "Maskarada" (ang. Maskerade) - wątpię czy autorowi chodziło licytacje... JKM mi tu zapachniało
Pro po internetu: 1600$ za zegarek wart 70-80$ tu masz specyficzny rodzaj głupoty - w Polsce się to nazywa głupota "nowobogackich". Druga rzecz - każdy może się wypowiadać dlatego to najsprawiedliwsze medium masowe...
Wiesz zdarzają się np na aLLedrogo mechanizmy AS1130 z 500zł czy zegarki kieszonkowe w pozłacanych kopertach za 8 000zł ale tego nikt nie kupuje...
[ Dodano: 2014-05-28, 22:10 ]
Cytat:
Myślę, że sukces leży w tym, że w opisie, a nawet w tytule pojawia się magiczny tekst PAMxxx(i tu cyferki modelu). Ludziska wyszukują po modelu i licytują bez opamiętania, bo myślą, że super okazja.