Tomek, a to nie jest tak trochę jak z VW Golfem? Ewolucja w małych krokach zamiast rewolucji? Może grupa docelowa nie oczekuje fundamentalnych zmian?
Od nowości Seiko ma wszystkie linie poniżej. Tam się czasami dzieje aż za dużo
Tutaj ma być elegancko, dystyngowanie i bez zbytnich zmian, by nie odstraszyć nabywców.
Tak sobie tylko myślę
_________________ If in doubt, FLAT OUT!!!
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#9 Wysłany: 2014-03-28, 13:10
Karolewskiej napisał/a:
Mi SBGJ001, ma świetna kopertę.
Alez SBGJ003 i SBGJ005 mają taka samą Zielony świetny, reszta też ujdzie
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#11 Wysłany: 2014-03-28, 13:52
Tomek, na drastyczne zmiany bym nie liczył. Przez wszystkie lata istnienia GSów, właściwie charakter i stylistyka pozostawały bardzo podobne.
Ja tam bym wszystkie nosił, ale ceny za każdym razem ciut wyższe. IMHO najlepsza kombinacja cena/jakość/wygląd ma SBGR051/SBGR053/SBGR071/SBGR073, bo do wyrwania za jakieś 270k JPY - niektóre kwarce są droższe!
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19107 Skąd: TST
#14 Wysłany: 2014-03-28, 14:39
Karolewskiej napisał/a:
Ale w nich o to chyba chodzi - o klasykę.
I niechby tak zostało.
Patrząc na to, co serwują projektanci w tańszych liniach Seiko i Orienta to człowiek tęskni za starymi, dobrymi wzorami.
Co bym sobie życzył to lekkie powiększenie kopert, nie za wiele ale tak do 42mm.
Co prawda te z GMT mają już po 40 ale podstawowy model nadal tylko 37.
Poza rozmiarem dla mnie idealne, wszystkie po kolei.