Segoy,
Fajowa A masz jakieś fotki z barwiona lumą? Bo rozumiem ze taka świeci słabiej
Robiłeś takie coś (jeśli dobrze kojarze to chyba kiedyś wspominałeś)
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-20, 23:25, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2013 Posty: 310 Skąd: Warszawa
#111 Wysłany: 2014-02-14, 18:08
Segoy, Czym mieszasz lumę? Ja zakupiłem właśnie niebieską z allegro + Humbrol Satin Cote(lakier bezbarwny) i coś ten lakier lipny, bo zamiast mieszaniny to robie się taka kaszka
Proponuje sprobowac jakikolwiek werniks akrylowy na poczatek. Odwiedz sklep dla plasykow lub jakis modelarski. Dobrze sie sptawdzaja lakiery wodne do decoupage (cokolwiek to jest). Sa matowe, satynowe, z polyskiem. Ja nie mam jednego bindera do wszystkiego. Stosuje rozne w zaleznisci od potrzeb. I caly czas szukam...
_________________ Segoy
Ostatnio zmieniony przez Segoy 2014-03-01, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#113 Wysłany: 2014-03-01, 23:59
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Doleciała biała luma z Australii
To znaczy w świetle dziennym biała, a świeci na jasno-zielono. Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany lumowaniem na biało to zapraszam
Ta biała luma bardzo mnie zaintrygowała, ciekaw jestem jak to w Marynie będzie wyglądać.
Segoy ta biała świeci tak samo intensywnie jak ta niebieska z fotki.
Biała jest trochę słabsza. Ale jak na białą to jest naprawdę niezła.
Ale akurat w marynach to moim zdaniem lepiej wygląda jasnozielona. Tak jak na zdjęciach poniżej w marynie Fixxxera.
Biała bardzo dobrze wygląda w radiomarynie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 729 Skąd: Wrocław
#117 Wysłany: 2014-03-08, 18:55
Segoy, tak się zastanawiam czy możliwe by było zrobienie bezela w Barbosie Robur. usunięcie tej farby i wypełnienie lumą? Tak jak jest to w Otago, bardzo podobają mi się świecące bezele i to byłby kolejny powód aby zegar przesunął się wyżej na wishliście.
blaise, możliwe jest, ale czy to rzeczywiście będzie dobrze wyglądać? Białe indeksy na bezelu zamiast czarnych? Nie wiem. Ale te kropeczki co są między indeksami to spokojnie możnaby wypełnić żeby świeciły.
A tymczasem - robota dla jerrego. Morska luma fajowo świeci. Została już końcóweczka, jakieś 2-3 maryny i koniec. Chwilowo niestety niedostępna. Także spieszyć się jeśli ktoś chętny