Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#33 Wysłany: 2013-10-30, 21:34
No dobra, podjąłem się wyzwania i po wielu testach, próbach, zmarnowanych skórach, "zdenerowaniach", wyszło coś takiego.
Z pewnościa odbiega od pietrowego bo ani takiego doświadczenia, ani maszyny do szycia skóry, ani skóry o takich samych właściwościach nie miałem, ale coś tam wyszło.
Zdjęcia, niestety, nie oddają w pełni wyglądu paska (np. nici w rzeczywistości są troche ciemniejsze), ale taki już ze mnie fotograf. Zresztą oceńcie sami.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 33 razy Wiek: 48 Dołączył: 23 Cze 2013 Posty: 2203 Skąd: Warszawa
#36 Wysłany: 2013-10-31, 09:00
kurde, ten pasek z pierwszego postu rzeczywiście świetny. W porównaniu z Twoim wydaje się być drobniej szyty. z delikatniejszą fakturą (łuską) i jakiś taki bardziej 'wysuszony'.
Ale handmande to zawsze handmade
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#37 Wysłany: 2013-10-31, 09:20
Thx bro:)
Na pewno pietrowy jest drobniej szyty i bliżej krawędzi bo maszynowo. Ręcznie chyba nie dałoby się tego tak przeszyć, przynajmniej ja nie potrafię.
A skóra rzeczywiście trochę inna (łusek to tutaj nie ma, co najwyżej dziury po piórach), ale co zrobić. Myślę, że taki sam pasek to tylko Pietro by zrobił i to pod warunkiem, że miałby w zanadrzu taką skórę.
Hmmm, na służbowym monitorze te zdjęcia jakieś ciemne są. W domu było lepiej.