Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lip 2013 Posty: 184 Skąd: Gdańsk
#46 Wysłany: 2013-09-18, 22:10
A pasior od C&B już przyszedł? Ja dziś sobie wstawiłem czarnego karbonero z czerwoną nitką od Morellato i jest miodnie. Jak znajdę czas, to zrobię mu fotosesję.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#47 Wysłany: 2013-09-18, 22:16
Tomek napisał/a:
No to stalowa zamówiona .. Dzięki wszystkim.
nie zdążyłem, ale to samo bym doradzał...
Jednak Przemek miał rację!
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#54 Wysłany: 2013-09-24, 13:22
Tomku, to imbus jest? Bo co tu zegarmistrz pomoże... Jak imbus, albo torx to wal do jakiegoś supermarketu budowlanego, tam są takie z rączką w literę "T". Wygodne ramie i spróbuj odkręcić. Chyba, że dają do tego kołnierza takie coś...
Nie dają - ja jeździłem 35 klocków w jedną stronę po ten imbusik Przy tym w moim egzemplarzu, po wymianie, też jedna ze śrubek jest wkręcona raczej na dobre, jakiś poważny, cięższy sprzęt teraz będzie potrzebny żeby ją wykręcić, albo więcej siły - dobrze chociaż, że ze stalowym kołnierzem wygląda lepiej
_________________ YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
Ostatnio zmieniony przez Iks 2013-09-24, 14:25, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#56 Wysłany: 2013-09-24, 14:57
Bo imho te osłonki są nieco "zwalone", za każdym razem, kiedy wkręcałem drugą z śrub (z tej strony, gdzie są dwie) - nie dawała się wkręcić do końca, jak dokręciłem jedną - druga nie dochodziła do końca, jak ją poluzowałem i dokręciłem drugą - to ta nie dochodziła ..
nick555, tak, imbus 1,5mm, mam a raczej miałem Teraz moja śruba już nie ma otworka na 1,5mm tylko troszkę więcej .. I już nie jest śrubą imbusową tylko czymś innym .. Ale siedzi, lekko odstaje (już się przyzwyczaiłem) i jest ok. Choć trochę wqrwia
A zegarmajster może będzie miał jakiś sprzęt, żeby ją na siłę wykręcić ..
Poprosiłem Harolda o kilka śrubek, on niby nie ma, ale ma spytać dostawcę i podesłać ..
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35127 Skąd: Polska Pd. B
#57 Wysłany: 2013-09-24, 15:09
Tomek - torxem (gwiazdkowym kluczykiem) daje sie coś takiego (zjechany imbus) wykręcić - musi być ciut większy od tego nominalnego imbusu, żeby sie mocno umiejscowił w rozbitym otworze - wtedy powinna się skubana (śrubka) dać wykręcić
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
... za każdym razem, kiedy wkręcałem drugą z śrub (z tej strony, gdzie są dwie) - nie dawała się wkręcić do końca, jak dokręciłem jedną - druga nie dochodziła do końca, jak ją poluzowałem i dokręciłem drugą - to ta nie dochodziła ...
wg mnie nie założyłeś kołnierza do końca i blokuje gwint. No, ale teraz to już "po ptokach". Generalnie bardzo ciężko go założyć poprawnie bez prasy, ja używałem odpowiednich szczypiec z osłonami żeby nie uszkodzić pierścienia ani zegarka.