czy ktos z Was tego uzywal?
dziala? w jaki sposob nalezy sie ta gabka poslugiwac?
mam zegar z koperta szczotkowana wzdluz - rozumiem, ze trzeba machac gabka w tym samym kierunku, ale jak?
tylko w jedna strone? w obie? na mokro?
do tej pory uzywalem zmywakow scotch brite'a - ale nimi mozna uzyskac raczej matowy efekt, a ja chce zrobic renowacje szczotkowanej powierzchni, zeby zachowac wzor...eee.. nooo, szczotki, nie?
edyta najadłem się już
i tak :
szczotki -tej prawdziwej - to nie jest w stanie zastąpić żadna gąbka , żadna stalka ,czy tam inne badzieiwie
w przypadku kopert zegarkowych ,lub bransolet ,czy tam klamer , jedynym rozsądnym wyjściem jest użycie dremelka ,lub urządzenia pochodnego ..
po raz - zachowuje się względnie dobrze kierunek szczotkowania
po dwa - się szczotkuje
więcej grzechów nie pamiętam, wybaczcie ..
Ostatnio zmieniony przez Sylwek 2013-09-03, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 12 razy Wiek: 40 Dołączył: 03 Wrz 2013 Posty: 3932 Skąd: Toruń
#8 Wysłany: 2013-09-04, 00:54
Sylwek napisał/a:
szczotki -tej prawdziwej - to nie jest w stanie zastąpić żadna gąbka , żadna stalka ,czy tam inne badzieiwie
Zgadzam się. Kombinowałem ostatnio najpierw z gąbką do naczyń, potem z tą niby specjalistyczną i owszem, jest lepiej niż było, ale to zdecydowanie nie tak, jak z fabryki
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#10 Wysłany: 2013-09-04, 10:43
Do szczotkowania używa się m.innymi nakładek na szlifierkę kontową,na trzech rolkach przesuwa się specjalna taśma,rolki są sprężyste i można taśmę przykładać do wypukłych powierzchni.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Do szczotkowania używa się m.innymi nakładek na szlifierkę kontową,na trzech rolkach przesuwa się specjalna taśma,rolki są sprężyste i można taśmę przykładać do wypukłych powierzchni.
kątową, kątową, kątową
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos