Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#1 Wysłany: 2013-08-23, 13:48 Seiko - Pulsar - Lorus.. a może inaczej?
Tak się zastanawiam, który z brandów firmy Seiko zajmuje wyższe miejsce w hierarchii (dla mnie oznacza to przede wszystkim jakość wykonania, solidność i ogólną sprawność produktów z tej stajni). Czy w ogóle można porównywać te marki? Co myślicie?
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#2 Wysłany: 2013-08-23, 13:52 Re: Seiko - Pulsar - Lorus.. a może inaczej?
Hogg napisał/a:
Tak się zastanawiam, który z brandów firmy Seiko zajmuje wyższe miejsce w hierarchii (dla mnie oznacza to przede wszystkim jakość wykonania, solidność i ogólną sprawność produktów z tej stajni). Czy w ogóle można porównywać te marki? Co myślicie?
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 04 Maj 2013 Posty: 197 Skąd: małopolskie
#8 Wysłany: 2013-08-23, 15:12
Ptaku napisał/a:
a to nie jest tak ze Lorus to jest tanszy wypust Seiko na Europe a Pulsar to Azja i Hameryki dwie?
Na Azję to na pewno jest Alba, a na jej stronie jest jeszcze Wired doklejony, który jak Kumotrowie piszą, dziadowski bynajmniej nie jest.
Sylwek [Usunięty]
#9 Wysłany: 2013-08-23, 15:12
Uwaga ,grzecznie odpowiadam koledze Hogg, na jego grzecznie zadane pytanie ,
o hierarchii raczej trudno tu jakiejkolwiek mówić , jeśli jednak chodzi Ci o przełożenie jakość do ceny ,to każda z wymienionych marek stoi wyżej niż porównywalne cenowo mające na tarczy słismejd
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#13 Wysłany: 2013-08-24, 08:45
piramida sryramida.
mam lorusy, mialem pulsary, mam pare seiko, albe macalem, to tez wiem
wg mnie wszystkie zegary sa wykonane porzadnie, czasem stare lorusy nie maja stalowych kopert (ale to raczej byly jakies modele dla dzieci).
lorus w Europie jest tanszy niz seiko na tym samym (kwarcowym) mechanizmie, ale jakosc wg mnie jest ta sama - no, lorusy nie maja loga nakladanego
pulsar to ten sam poziom, co seiko. Jest jeszcze J. Springs, ktory rowniez ma te sama, niezla jakosc. Alba raczej tez, wired na pewno.
generalnie SII (seiko instruments inc.) ma kilkanascie brandow zegarkowych, niektore globalne, niektore jdm, a niektore nie wiadomo, bo sprzedaja w jakichs dziwnych konfiguracjach