Wracając do żródeł tematu. Podczas wakacji trafiłem przypadkiem na artykuł o Connerym ilustrowany takim zdjęciem:
Zdjęcie z U. Andress zrobione poza planem "Dr No". Ja tam widzę skórzany pasek i to elegantszy i w pasującym rozmiarze. Czyżby Connery zepsuł pasek i do zdjęć poszedł z naprędce znalezionym parciakiem? No bo dlaczego tamten pasek w filmie jest za wąski nie wchodząc już w subiektywne oceny, że nie pasujący?
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Akurat kwestia moczenia chyba nie jest tu aż tak istotna. Nie jestem fanem filmów o Bondzie i może jest to jakoś uzasadnione akcją wg scenariusza, ale po pierwsze zdjęcie na pierwszej stronie pokazuje go w smokingu na lądzie z parciakiem, po drugie poza planem pewnie też chodził na plażę i jak widać skórzany pasek mu w tym nie przeszkadzał... Głównie chodzło mi o pokazanie, że ten nylon "Bond" to od samego początku nie był jedyny i koszerny wybór, a rzeczywiście chyba raczej przypadek.
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Pies czy kot?: kot
Wiek: 46 Dołączył: 04 Maj 2013 Posty: 197 Skąd: małopolskie
#36 Wysłany: 2013-08-22, 14:30
"Goldfinger" ukazał się 2 lata po "Dr No", jest całkiem sporo o nurkowaniu, Rolek na pasku RAF i kombinezonie nurkowym już na samym początku się pojawia (a do smokingu nie było czasu zmienic :
"Goldfinger" ukazał się 2 lata po "Dr No", jest całkiem sporo o nurkowaniu, Rolek na pasku RAF i kombinezonie nurkowym już na samym początku się pojawia
Wintergreen napisał/a:
zdjęcie na pierwszej stronie pokazuje go w smokingu na lądzie z parciakiem
On ten smoking miał pod strojem do nurkowania z tego co pamiętam, więc raczej nie zdążyłby paska zmienić a generalnie w dr. no chodzi też zdaje się, że w rolku właśnie na skórzanym pachu.
Widząc jak piszemy tytuł filmu, od wczoraj niecierpliwie czekałem na pojawienie się Niedźwiedzia, ale widocznie po powrocie z wakacji ciśnienie mu opadło