Zdajesz sobie sprawę, że nie mógłbyś się nawet pochwalić Alienem bez narażania się na utratę ręki(nawet na wys, łokcia)?
kiedyś licytowałem na ebayu ale poszedł za jakieś $1200 - więc daleko poza moim zasięgiem (jak za seiko )
BTW - Seiko Chronograph Sports 100 7A28-7009 został zaprojektowany przez Giorgio Giugiaro!!!
Właśnie znalazłem firmę która piaskuje małe przedmioty i zdecydowałem że uderzę do nich ale najpierw podrzucę im kopertę od jakiegoś innego zegarka żeby zobaczyć co z tego wyjdzie - jak mi się spodoba to wypiaskuję bullheada!!!
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2010-05-08, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#22 Wysłany: 2010-05-09, 18:12
kadarius napisał/a:
Właśnie znalazłem firmę która piaskuje małe przedmioty i zdecydowałem że uderzę do nich ale najpierw podrzucę im kopertę od jakiegoś innego zegarka żeby zobaczyć co z tego wyjdzie - jak mi się spodoba to wypiaskuję bullheada!!!
Ja zostawiłbym tak jak jest. Jak dla mnie piaskowanie koperty (jest w dobrym stanie) to zbyt duża ingerencja w oryginalność zegarka, tym bardziej że to vintage. Darek, zrobisz jak będziesz uważał, to jest moje subiektywne zdanie. Najbardziej lubię zegarki kilkudziesięcioletnie, które zachowały się w stanie fabrycznym lub idealnym, nie cierpię przeróbek, odnawiania - pewnie dlatego sceptycznie podchodzę do jakichkolwiek prób renowacji.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Blaz [Usunięty]
#23 Wysłany: 2010-05-09, 18:19
Dobra, niech ktoś odetnie kumotra Kadariusa od tego bazarka, błagam!!
Karol właśnie dlatego nie chcę od razu poddawać go takiemu zabiegowi a wpierw przetestować na innym!
Zawsze mogę przepolerować co większe uszczerbki w kopercie a potem ją wyszczotkować tak aby była jak nowa - dekiel na 100% wypoleruję.
Co do odnawiania zegarków też jestem z natury przeciwny ale polerowanie koperty nie jest złe.
Piaskowanie jest odwracalne, gdyby co zawsze można spolerować i wyszczotkować - najwyżej się narobię - a z drugiej strony seikacze mają coś w sobie że aż się proszą o modyfikacje
Jest to jeden Seikacz z dwóch Seikaczów na mojej wish liście
Drugi natomiast jest to model o oznaczeniu 6139 w wersji "Pepsi" .
Twój Wujku jest Kosmos , jak byś mógł podziel się bazarkiem , bo 70km to niedaleko
Pozdrawiam