Postanowiłem zająć się kupioną wczoraj przerabianą Mołnią. Jest ściorana, więc celem projektu ma być zrobienie czegoś vintage i lekko podniszczonego. Pach musiałby być raczej gruby, z brązowej skóry. Szerokość 20 mm.
Rozważam dwie opcje:
1) Skórzane Zulu, które znalazłem w sieci - ciekawa opcja z fajnym kolorem skóry. Poniżej przykładowe zdjęcia - podoba mi się pierwszy od góry.
2) Do zrobienia zwykły pach, ale z następującymi parametrami:
Uszy są stałe, bez teleskopów, więc pach musiałby być zapinany przy uszach np. nitami (coś takiego, jak na poniższym zdjęciu, ale lepiej zrobione )
Klamra przy pasku - druciana, jak w Zulu.
Mile widziana sterana życiem skóra
O ten drugi pach musiałbym się uśmiechnąć do któregoś z naszych strapmakerów.
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Ostatnio zmieniony przez crayzee 2013-07-21, 15:49, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 13 razy Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 3226 Skąd: Na Krawędzi Czasu
#3 Wysłany: 2013-07-21, 22:42
Uśmiechnąć do któregoś z naszych strapmakerów
Fajne są te zulu, ale myślę, że się nie będzie komponować.
Skoro Mołnia jest vintage i ktoś ją ręcznie do paska zaadoptował,
to pasek też trzeba tą samą metodą zrobić, aby był jedyny i niepowtarzalny.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#9 Wysłany: 2013-07-25, 07:11
Bartek, widzę ją na tego typu pasku .. Oczywiście zamówionym u któregoś z naszych pachorobów, bo cena tego ze zdjęcia to $63. Klamrę i ringi trzeba sobie kupić na własną rękę.
To nieco zmodyfikowane NATO, jest krótsze, nie trzeba wywijać końcówki paska i upychać w ringach ... Bardzo ciekawy, imho, pomysł.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-07-25, 07:13, w całości zmieniany 2 razy