Ma około 1mm grubości, będzie gotowy to wrzucę fotki z seiko 5 i monsterem, to jakieś porównanie umożliwi. Co do dwuczęściowego to tak jak piszesz, myślałem żeby zszyć podwójnie, ale to może w długi weekend, na razie chcę to nato skończyć Mam jeszcze czarną, niebieską i piaskową taśmę
Ostatnio zmieniony przez Przemek 2013-04-25, 21:31, w całości zmieniany 1 raz
Szymon [Usunięty]
#6 Wysłany: 2013-04-27, 08:37
A jak sobie zostawisz odpowiednio długą końcówkę, żeby przewlec przez ringi solidnie, to nie obedzie się bez dziurek?
Kurde.. fajnie Ci to wyszło. Może się do Ciebie uśmiechnę o taki
Szymon, bez problemu da się nosić w taki sposób jak piszesz, bez dziurek i zapinki, tylko od strony gdzie jest jedna sprzączka chyba powinny być wtedy dwie, żeby pasek fajnie zawinąć. Nosiłem go tak dziś, co prawda bez tej jednej brakującej szlufki i raczej nie zauważyłem, żeby się jakoś bardzo luzował.
jaceh, dzięki
Toyota, te oczka z pasmanterii mają dość dużą średnicę, zajmowałyby pewnie 1/3 jak nie połowę szerokości paska, ciężko też byłoby go przewlec przez szlufki tak mi się wydaje
Bartek, W dobrze zaopatrzonej pasmanterii powinieneś dostać. Minus jest taki, że rozmiarowo są co 5mm, czyli 20, 25, 30.
Ukończyłem dziś ten pasek, tak jak się spodziewałem największy problem był z dziurkami, tzn zrobić je łatwo, ale na makro nie wyglądają bardzo estetycznie Przeszycia też wyszły jak wyszły
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#11 Wysłany: 2013-04-27, 18:48
Moze jak by klamra była inna z ostrym jezyczkiem obyłoby sie bez robienia dziurki ta tasma chyba jest tak plkeciona ze dałoby sie wbic poprostu jezyczekj , co ?
revolta, dobry pomysł, zobaczę przy następnym jak w innym kolorze sobie zrobię. Mam też zamiar popełnić zwykły dwuczęściowy z podwójnej warstwy materiału i tam już chyba innej opcji nie ma jak dziura, ewentualnie te oczka krawieckie, ale musiałbym je obadać, jakie dokładnie duże i wysokie są.
Toyota, najmniejsze to 4mm średnicy zewnętrznej, w sumie może by się nadały
Zrobiłem dziś dwuczęściowy do monsterka
Chyba następnym razem na maszynie do szycia będę szył, gęściejszy ścieg będzie przez to i chyba bardziej wytrzymały.
Bardzo fajne te paski
Co do dziurek, to nie wiem czym robiłeś, ale może można spróbować takim "wybijakiem" jak się robi dziurki w skórzanych paskach . Kosztuje takie coś parę złotych w sklepach typu Castorama, czy inne OBI powinieneś dostać. potem lekko opalić brzegi żeby się nie "siepało" i może być fajnie. Są dostępne w średnicach 2mm i 3mm (oczywiście większe też, ale chyba tutaj nie trzeba większych).