Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#1 Wysłany: 2013-04-15, 21:49 Ankieta na temat egzotyków
Panowie i Panie, na znajomym mi forum jest ankieta, w sumie nie wiem czy bez logowania da się głosować, ale poproszono mnie o rozpropagowanie, co niniejszym czynię. Bo w sumie jestem żywo zainteresowany. Jak się nie da głosować napiszcie, to zrobię podobną u nas i podeślę chłopakom wyniki.
Trzymam kciuki za powodzenie inicjatywy! Kilka razy byłem o krok od zamówienia paska z takich skór i cena mnie powstrzymała. A seryjne gotowce to jednak nie to..
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#7 Wysłany: 2013-04-17, 10:59
Nie będę zakłądał konkretnej ankiety, w sumie sensu u nas nie ma. Poddam tylko pod dyskusję. Treść można zobaczyć w linku z pierwszego postu.
Myślicie że byłaby szansa coś takiego rozwinąć? Rynek jest dość przepastny, szczególnie że my patrzymy tylko na paski, a istnieje jeszcze tysiące innych produktów z takich materiałów. Ja osobiście broniłem się dość długo od "egzotyków", ale jednak rynek weryfikuje zapotrzebowanie
Widziałbym takie miejsce w sieci, gdzie mogę spokojnie, oficjalnie zamówić kilka strusich łap. Nie wspominając o innych wynalazkach.
Z narzędziami kiedyś też była posucha, teraz duuużo się zmieniło, są dość drogie, ale można je kupić od ręki.
Certyfikat CITES potrzebny jest, jeśli przewozimy "towary" umieszczone na liście CITES, przez granicę państwa które przystąpiło do Konwencji Waszyngtońskiej.
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-04-17, 12:04, w całości zmieniany 1 raz