To też jest taka sobie argumentacja, bo jeżeli kupuję superdrogi zegarek to oczekuję od niego :
1 nieznacznej ilości egzemplarzy na rynku (cenę można nawet uzależnić od kolejności numerów w limitacji)
2 bardzo wymyślnych materiałów ( diamentów zatopionych w rubinach, kopert kutych z mithrilu w Szarych Górach, czy właśnie wspomnianego wyżej skamieniałego łajna dinozaura)
3 technologicznych fikołów, które występują np tylko w tym jednym, jedynym modelu
4 połączenie tych trzech elementów mile widziane.
Osobiście jednak nie wyobrażam sobie kupowania zegarka za np 200k peelenów tylko dlatego, że mnie na niego stać.
Blaz [Usunięty]
#17 Wysłany: 2010-04-08, 09:52
No i sam sobie dałeś odpowiedź. Bo co zrobić jeśli wydałeś 20 tysięcy PLN i te trzy punkty występują, a indeks jest krzywy?? Albo jeszcze gorzej: w tej cenie te trzy punkty NIE występują, a indeks też jest krzywy? Chłop żywemu nie przepuści!!!
Jest wielu takich, którzy kupują superdrogi zegarek z jedynego powodu: bo jest superdrogi. Snobizm to się nazywa. Potem usiłują znaleźć inną rzeczową argumentację dla takiego zakupu...
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2010-04-08, 09:54, w całości zmieniany 2 razy
Łojezu, jak jest krzywy to niech sobie będzie. Mało to krzywych rzeczy wokół.
Blaz [Usunięty]
#20 Wysłany: 2010-04-08, 10:06
Chomiorze, masz rację, bo postrzegasz świat realistycznie, ale spróbuj użyć realistycznego argumentu wobec kogoś, kto za 20 tysięcy PLN chce mieć IDEAŁ. Dla takich wskazania suwmiarki to jest zbyt wielki błąd.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2010-04-08, 10:08, w całości zmieniany 1 raz
A ja zauważyłem, i mówię śmiertelnie poważnie, że tego typu dywagacje i na takim poziomie toczą wyłącznie "posiadacze zdjęć zegarków" - mówię o pewnej grupie, typie ludzi, nie konkretnej jakiejś osobie Ktoś kto zegarki ma, doskonale zdaje sobiesprawę z pewnych ich niedociągnięć, po prostu.
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#23 Wysłany: 2010-04-08, 10:21
A ja sie nie zgadzam abys tutaj szastal w watku o bledach wykonania fotka mojego marzenia "kurwancka jewo mać"... Pokazac cos takiemu to zaraz sie bedzie wszedzie obnosil...
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#24 Wysłany: 2010-04-08, 10:34
Spinner napisał/a:
A ja sie nie zgadzam abys tutaj szastal w watku o bledach wykonania fotka mojego marzenia "kurwancka jewo mać"... Pokazac cos takiemu to zaraz sie bedzie wszedzie obnosil...
Spinnerosku, ale ja to pokazałem jako pozytywny przykład, a może zrobimy "zrzutkę" i będziemy na zmianę nosić, jeden tydzień Ty drugi ja.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#29 Wysłany: 2010-04-08, 12:41
Oj mi nie przeszkadza napis swiss made sam w sobie jako taki , poki nie ma do tego dopisanej bajki o zdobiemiu pasami genwskimi przez pocieranie mostkow o uda aryjskich dziewic dojacych fioletowe krowy . jak mi sie spodoba zegarek to moze miec nawet napis Kambodza made i tak bede go nosil z duma
Ile ta Eterna stoi ze sie chcecie skladac , kupcie sobie po jednym - kto bogatemu zabroni