#1 Wysłany: 2013-01-13, 15:12 2 x Shanghai - damskie
Przeglądając forum odniosłem wrażenie, że pojęcie "damski zegarek", które czasem się tu przewija, nie zawsze jest adekwatne do prawdziwych damskich zegarków Poniżej dwa przykłady czegoś co niewątpliwie jest damskim zegarkiem
1. Shanghai 5520 - 22 mm:
2. Haida (brand Shanghai'a) - 21 mm:
Ostatnie zdjęcie zrobiłem, korzystając z okazji, że moja pierwsza żona akurat w nim paradowała
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-01-14, 00:15, w całości zmieniany 3 razy
Jasne, że kobiety mogą nosić większe zegarki. Te które zaprezentowałem są raczej, wyłącznie dla kobiet, nie tylko ze względu na rozmiar. Moja Szanowna Małżonka także nosi większe, od zaprezentowanych
Oczywiście, że są większe zegarki noszone przez kobiety, a także zegarki unisex (czyli dla wszystkich ). Nic w tym złego.
Chęć pokazania powyższych zegarków wynikała z braku podobnych na forum . Zdecydowana większość spotykana tutaj jest jednak męska, a nawet bardzo męska , co jest zrozumiałe, zważywszy na populację uczestników forum .
Oba zegarki są chińskie, mechaniczne, pierwszy raczej współczesny, drugi, jak twierdził Chińczyk: vintage (tzw. nowy stary, z ubiegłego wieku...), ale kto go tam wie... Chińczycy lubią koloryzować i wyolbrzymiać...
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2013-01-14, 00:23, w całości zmieniany 5 razy