Mi jakoś nie pasuje ta tarcza do tej koperty, ale to tak na czuja. A z tego co widze to tarcza opisana cyrlicą a mechanizm po angielsku. Takich rzeczy to chyba w fabryce nie robili.
Mi jakoś nie pasuje ta tarcza do tej koperty, ale to tak na czuja. A z tego co widze to tarcza opisana cyrlicą a mechanizm po angielsku. Takich rzeczy to chyba w fabryce nie robili.
Tak jak napisał Aronus - mi też ta koperta nie pasuje. W wątku masz kilka zdjęć moich poljotów Olimpijskich. Wszystkie sa w kopercie owalnej " jajo ".
Co do rozbiezności miedzy napisami na tarczy i mechanizmie mam takie samo zdanie jak Aronus .
Dobrze że "Garp" przypomniałeś mi o tym watku bo mam jeszcze parę Olimpijskich :
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#64 Wysłany: 2017-12-09, 12:07
ZARIA - CITIZEN
Ten egzemplarz wypuszczony już po Olimpiadzie, w 1981r.
Mechanizm 2050 Miyota/Citizen. To chyba będzie 1L45 ???
Kalendarz podwójny, dni tygodnia w dwóch językach: rosyjskim i angielskim.
Partia mechanizmów została zakupiona w Japonii w 1979 r. Następnie posłużyła jako "wzór" dla radzieckich mechanizmów kwarcowych o ref. 1956 (wypuszczony w 1982r.) i później ref. 1656.
PS.
Nie mój. Wstawiam jako ciekawostkę. Fotka z netu.
_________________ The future will start tomorrow, not today.