Proszę państwa.
Oglądałem ostatnio zegarek taki jak na tym zajumanym zdjęciu. Chciałbym się coś więcej o nim dowiedzieć. Dobre toto, w końcu kwalita , spod samiuśkich Alp.
A tak na poważnie to zegarek był sprawny, w stanie przynajmniej dobrym.
Kosztował oczywiście więcej niż jakiś popularny "gazomierz" np od Ruchli, ale podobał mi się bardzo. Myślę że chciałbym takiego kupić i nosić.
I teraz pytanie, dobry to jest pomysł czy raczej średni?
Stan maszynerii nie jest mi znany, sprawdzić tego raczej nie mogę. Jeśli padnie, idzie to jakoś naprawić? Czy na takim werku jak tam robili jakieś bardziej tradycyjne czasomierze?
Doradźcie coś albo wybijcie mi ten pomysł z głowy
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
Ostatnio zmieniony przez Santino 2012-11-19, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 39 razy Wiek: 45 Dołączył: 31 Maj 2010 Posty: 1608 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 2012-11-19, 21:06
mialem inna wersje tego zegare i poszedl do kumotra z forum.
bardzo, bardzo fajny
a przy okazji jeden kolo na hali ma takiego splendida zoltym lakierem na kopercie, ale chce za niego spooooore pieniadze
Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 2139 Skąd: Warszawa
#4 Wysłany: 2012-11-19, 21:16
Mam takiego identycznego tylko pod nazwą relation, nie mam zastrzeżeń co do chodu, wygląda świetnie
Mój jest właśnie od selassje, nie był na chodzie ale jego zegarmistrz sobie poradził
Od początku był pozycją must have więc długo się nie zastanawiałem nie znam się na mechanizmach ale jest wiele marek gazomierzy które mają identyczną tarczę (lucerne itp) tylko kopertę inną więc pewnie te same bebechy
bierz bo takie egzemplarze nie zdarzają się często
Nie no, dał spory upust z tego co chciał przed tygodniem.
A dwa tygodnie temu to ponoć chciał jeszcze więcej, ale chyba nie mam tyle zimnej krwi żeby sprawdzić czy za tydzień ten zegarek jeszcze by tam był, i za ile
Ale może dziadek ma taki styl, wali cenę z grubej rury żeby potem robić promocje
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!