Koperta chromowana w rozmiarze 35,5 mm, rozstaw uszu 18 mm
Piękna giloszowana w różny sposób tarcza, indeksy i wskazówki w kolorze spatynowanej miedzi.
Mechanizm 17 kamieni sygnowany TITUS WATCH Co.
jest to prawdopodobnie 17 kamieniowa wersja Alpina 605 (ETA 1093)
były jeszcze wersje 19 i 21 kamieni
f = 18000 A/h
power reserve 42h
w stosunku do Titusa Sylwka:
http://www.chinawatches.p...p?t=632&start=0
widać drobne różnice, przede wszystkim w kształcie wskazówek oraz koronce (prawdopodobnie u Sylwka była wymieniona gdyż moja bardziej pasuje stylistycznie i do zegarka i do epoki).
MOD - może znaczyć cokolwiek: model, modyfikacja, rozkład pola elektromagnetycznego odpowiadający danemu kątowi rozchodzenia się fal, MOD (Mods) to także subkultura w GB późnych lat 50 (to by się zgadzało z wiekiem zegarka , maksymalna głębokość nurkowania (Maximum Operating Depth) - to akurat z zegarkiem pewnie nie ma nic wspólnego ale wybierz co chcesz bo ja zielonego pojęcia nie mam!
Prawie taki ładny jak mój , a na poważnie te zegarki miały wyjątkowo ładny dizajn i mimo upływu lat nic nie straciły na urodzie.
Ja bym powiedział, że wręcz zyskały w zalewie oczojebnej tandety której jedyną funkcją jest pokazać dlaczego trzeba zapłącić 5 tysi za coś co jest warte 600 zików ...