#1 Wysłany: 2012-10-30, 15:48 Zegarek bez logo jak Planet Ocean
Witam spodobał mi się zegarek podobny do Omegi Planet Ocean co o nim sądzicie czy śmiało można brać jaka jakość mechanizm, czy można go serwisować w Polsce i ewentualnie u jakiego zegarmajstra, czy sprzedawca pewny itp.
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 2012-10-30, 15:56 Re: Zegarek bez logo jak Planet Ocean
Logan napisał/a:
Witam spodobał mi się zegarek podobny do Omegi Planet Ocean co o nim sądzicie czy śmiało można brać jaka jakość mechanizm, czy można go serwisować w Polsce i ewentualnie u jakiego zegarmajstra, czy sprzedawca pewny itp.
Ten sprzedawca to może niekoniecznie, spróbuj od tego drugiego. A co do samego zegarka, to trochę mały, no i chyba jednak nie w tej wersji kolorystycznej...
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Logan [Usunięty]
#4 Wysłany: 2012-10-30, 16:11
Od którego drugiego, a tak między nami to na stronie wymiary tego zegarka to 45mmX15mm. Nikt jeszcze nie odpowiedział na zapytanie o jakość wyżej wymienionego modelu miał ktoś styczność.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#5 Wysłany: 2012-10-30, 16:12
Ten co pokazałeś super...Choć faktycznie kolorki nie bardzo .
Miałem takiego
Był super,
pozdrawiam
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 2012-10-30, 16:13
Logan, skąd mamy wiedzieć o jaki zegarek i jakiego sprzedawcę Ci chodzi? Homarów PO jest milion pincet.
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
http://www.watchwing.com/...products_id=442
podałem link do strony szukam jakiegoś homara planet ocean może macie jakieś typy, i najlepiej jak ktoś pomógłby mi nabyć coś fajnego.
Faktycznie nie mieli, ale homara zwykłego PO bez udziwnień. Ten pokazany z Parnishopa ma na szkiełku/tarczy napis Quantum of Solace, więc możliwe, że to jakiś nowy wypust. Chociaż przez ten napis do do mnie nie przemawia kompletnie
Edit
No i jeszcze tarcza z czymś podobnym do wafla
Ostatnio zmieniony przez Strzała 2012-10-30, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 17 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#12 Wysłany: 2012-10-31, 00:50
Strzała napisał/a:
No i jeszcze tarcza z czymś podobnym do wafla
Akurat ten wafel, według Omegi, ma przypominać fakturę rękojeści Walthera PPK To nawet fajne.
Sam się trochę zastanawiam nad tym sikorem, pod warunkiem że wymieni mu się szkło na takie bez napisu. Dupkę sam bym oglądał i myślę że to "007" mogło by cieszyć. Trochę gorzej z tym "planet cośtam" na deklu, to może kłuć w oczy.
A linki podane przez kolegę Logana prowadzą chyba do tego samego zegarka, wszak watchwing i parnishop to, zdaje się, to samo. Oba są podróbą zważywszy na wspomniany napis na dekielku, ale też oba unikają oznaczeń na tarczy, co jest plusem (no chyba że nie pokazują na zdjęciach, że znaczek JEST na tarczy).
Logan, oba wspomniane sklepy są znane i sprawdzone, zdaje się że nie obyło się bez zgrzytów, ale i nie są to oszuści. Poczytaj więcej w odpowiednim wątku KLIK
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."