czy ktoś spotkał się może z takim zegarkiem jak na zdjęciu ? czy wogóle firma HIRSCH robi zegarki ??
szukałem po necie ale wyskakują tylko paski!
czy ktoś podpowie czy aby nie jest to Chińska podróba i wymysł narodu zza wielkiego muru ?
pozdrowionka darek
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2012-09-12, 10:58
goral35, może jakaś fotka, bo nic nie widać.
#3 Wysłany: 2012-09-12, 11:00
To nie jest ta firma od pasków, choć też austriacka.
Taki austriacki Perfect. A Perfecta możesz kupić w setkach autoryzowanych przedstawicielstwach w Polsce (tzw. "Zegarki, paski, baterie").
goral35 [Usunięty]
#4 Wysłany: 2012-09-12, 12:48 Re: HIRSCH zegarek
goral35 napisał/a:
witam
czy ktoś spotkał się może z takim zegarkiem jak na zdjęciu ? czy wogóle firma HIRSCH robi zegarki ??
szukałem po necie ale wyskakują tylko paski!
czy ktoś podpowie czy aby nie jest to Chińska podróba i wymysł narodu zza wielkiego muru ?
pozdrowionka darek
[ Dodano: 2012-09-12, 13:49 ]
dzięki za info, jednak cóś tak czułem że to chinczycy małymi żółtymi raczkami składają to cudo
Ten zegarek nie ma nic wspólnego z producentem pasków. No może bardzo mało. Produkuje go inna firma rodzinna, która z tego co pamiętam ma jakieś powiązania parę pokoleń wstecz z Hirschami od pasków. Sam miałem kiedyś ten model. Można go było odebrać za pkty na niemieckich stacjach benzynowych. Produkowany dla Niemców w Chinach, koperta nie jest stalowa. Tani i niestety tandetny zegarek.
Powiązania rodzinne:
1945 is when KR Hans Hirsch senior began to produce watchbands. While his son Hermann Hirsch took over the watchband business and quickly turned it into a showcase company in the high-quality watchband industry, his other son Hans Hirsch started the first Austrian production of watches and became one of the world’s leading producers of gemstone watches