Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2012-08-29, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Woytec60 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2012-08-29, 22:57
Citka bierz.
Na plus jeszcze
+ mechanizm z dokręcaniem koronką (Seiko bez)
+ indeksy godzinowe w metalowych obwódkach
+ ogólnie lepsze wykonanie niż w 007
Na minus
- indeks "gaciowy" na godzinie 12-tej, niektórym przeszkadza
- firmowa guma jest niezbyt udana ale to zawsze można zmienić
Poza tym to już chyba kwestia wyglądu, mnie bardziej podchodzi Citizen
Sklep podobno w porządku.
Piszę ze słyszenia, osobiście nie korzystałem.
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#3 Wysłany: 2012-08-30, 18:51
Ja miałem Citka NY i SKX009 czyli takie odpowiedniki tych co wymieniłeś w wersji "pepsi".
U mnie akurat dokładniejsze było Seiko. Citek był też ciut mniejszy. Poza tym oba fajne budżetowe nurasy i jakiś widocznych różnic w jakości nie widać.
A to że mniej oklepany? Jak prawie 5 lat siedzę mocno w zegarach i naprawdę się gapię na nadgarstki - na żywo widziałem 0 (zero!) skx007.. i tylez samo NY0040. więc mimo że brać zegarkowa je posiada - wiela się tego nie widzi na ulicach.
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3028 Skąd: z Poznania :)
#7 Wysłany: 2012-08-30, 20:20
pasti napisał/a:
Ja miałem Citka NY i SKX009 czyli takie odpowiedniki tych co wymieniłeś w wersji "pepsi".
U mnie akurat dokładniejsze było Seiko. Citek był też ciut mniejszy. Poza tym oba fajne budżetowe nurasy i jakiś widocznych różnic w jakości nie widać.
Bierz ten, który Ci się bardziej podoba
Dokładnie
Z odsprzedażą citka też nie ma problemu tylko cena mniejsza
Ja miałem 007 i 009 - citków nie miałm bo ponoć głośne są, ale to nie istotne - są dość małe a to największy minus.
Co do wykonania 007/009 nie miałem nigdy zastrzeżeń żadnych - a przeszło przez moje ręce tak ze 5 sztuk.
Legendarność danego modelu nie bierze sie z powietrza......choć nie mówię - być może kiedyś sprzedam swoje 007 - jeśli tak się stanie to na rzecz 009 z wkładka bezela od 007.
Reasumując - ja bym nie miał dylematu.
Bierz 007.Przez kilka lat przewaliłem przez swój nadgarstek masę zegarków,od b.drogich do tanich.Na nadgarstku został 007.
Mówi się" zobaczysz go u masy ludzi na ulicy",ja zobaczyłem 1 raz.
Ostatnio zmieniony przez skius 2012-08-30, 20:22, w całości zmieniany 1 raz