Mam pytanko do znawców ruskich hoteli...tfu...zegarków
Naszło mnie mocno na jakiegoś klasyka, ale takiego, którego będę mógł nosić na co dzień bez obaw o zniszczenie koperty (wiadomo, stal można wypolerować, poza tym nie lubię na co dzień nosić chromowanych zegarków - tak już mam ). Wiem, wiem, mam Beczkę, ale chciałem coś bardziej klasycznego.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#2 Wysłany: 2012-04-01, 13:52
Te rakiety na bank nie są stalowe,bierz poljota będziesz pan zadowolony.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#4 Wysłany: 2012-04-01, 13:57
Z cywilnych zegarków w stali były tylko poljoty i jeden model wostoka,ponoć była jeszcze stalowa sława pancernik ale jakoś mi się w to nie chce wierzyć.Rakiety drewniane,kamienne,plastikowe ale na zrobienie stalowej koperty nie wpadli
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Tak też właśnie mi się wydawało - na zdjęciach widać coś w rodzaju wżerów w warstwie chromu...A znacie może jakieś ruski w stalowych kopertach (oczywiście poza Beczkami i tymi Poljocikami? Będę wdzięczny za podpowiedzi
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#6 Wysłany: 2012-04-01, 13:59
cała masa eksportowych Poljotów (oprócz tych ogólnie znanych), Ałmaz (b. rzadki, ale był), stalowy Wostok 2209 też był i wszelkie Amfibie. A poza tym... cóż - ja nie znam. Co nie znaczy, ze na pewno nie było, bo u ruskich to różne skarby można wykopać
#7 Wysłany: 2012-04-01, 14:09
mała poprawka,rakieta budzik chyba była w stali ale jest trudno dostępna.
#9 Wysłany: 2012-04-01, 14:12
prima aprilis
#12 Wysłany: 2012-04-01, 14:40
miał uszy jak w uszatej,czyli powinien być stalowy,tak na chłopski rozum.
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#15 Wysłany: 2012-04-01, 19:54
A te Rakietki to takie. Ta w prawym, górnym rogu na zdjęciu katalogowym.
Wyprodukowano coś koło 1000 sztuk. Tej niżej podobno tylko 100 sztuk. Trafiła do sprzedaży i szybko została wycofana. Wróciła tam skąd przyszła, czyli do fabryki.
Co się dalej stało z tymi zegarkami nie wie nikt. Nikt tez nie zna powodu wycofania z produkcji.
_________________ The future will start tomorrow, not today.