Poszukuje jakiegoś dobrego mechanizmu tak na ~26mm i nie wyższy niż 3,5mm. Może być z datą ale niekoniecznie. Przydało by się żeby nie niszczył cenowo i był dostępny. Największym problemem jest wysokość bo większość ma 4mm, ST36 ma 4,5.
_________________ perfekcja to tylko cel...
/Marcin
Ostatnio zmieniony przez 2012-03-21, 11:28, w całości zmieniany 1 raz
Lub taki maluszek, "in- house", na zatoce rozdaja je praktycznie za darmo (bo co to jest 10 USD np - chociaz wysylka tylko do US w tym konkretnym przypadku):
3.5 mm
Zdajesz sobie sprawę że 2209 ma 2.9 mm, i to jest super cienki mechanizm ??
Dla mnie idealny kandydat to Poljot 2614, ale on ma 4.3 mm.
Wostok 2409 jest mniejszy (24mm) i cieńszy, ale też ma >4 mm.
Dobrze spojrzaleś? Większość kopert powinna spokojni eumożłiwić montaż mechanizmu grubego na 6-8 mm...
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 703 Skąd: Daleko
#4 Wysłany: 2012-03-21, 11:48
Ale miota tym tematem
No od ringu pod szkiełkiem do dekla jest ~3,8 a musi wejść jeszcze tarcza. Ten ostatni universal z microrotorem super tylko da się go gdzieś kupić w nosowej wersji najlepiej? 28 wejdzie na styk. Choć brak sekundy trochę mnie martwi, ale gdyby był w dobrej cenie można pomyśleć.
Początkowo myślałem o Tissocie 2541 3.8mm, idealny kandydat do czasu właśnie jak zauważyłem, że niema sekundy i ciutkę za gruby
Przydało by się też jakiś w miarę uniwersalny rozstaw wskazówek żeby mieć wybór duży bo na customowe raczej niema szans.
Kupiłem kwarcowe ety ale boli mnie serce jak myślę o włożeniu tego do zegarka
A te kińskie 2209? To gdzie?
_________________ perfekcja to tylko cel...
/Marcin
Ostatnio zmieniony przez Denikleus 2012-03-21, 11:49, w całości zmieniany 1 raz
Podałeś same wynalazki z którymi potem będziesz miał problem w serwisie prawdę mówiąc :-/
Ja bym poszedł w 2209 z pierścieniem dystansowym.
coś ty za kopertę wynalazł