Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#17 Wysłany: 2011-12-28, 14:55
No toś bracie zrobił wejście smoka
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#20 Wysłany: 2011-12-28, 17:54
Bo wiesz, z tymi Moskwami jest tak jak z wczesnymi Pabiedkami. Jedna jest super, a im więcej tym bardziej się nudzą . Są takie zwykłe na dłuższą metę - możesz mieć piękną kolekcję Pabied z lat '46-'49, a prawie każdy i tak od razu namierzy stojącego obok zwykłego Komandira z łodzią podwodną - ot taki już feler wczesnych rusów. Choć IMO mogą one stanowić fajny temat kolekcji, zwłaszcza jeśli zbiorek rośnie wokół takiej zotej "gwiazdy"
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-12-28, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#21 Wysłany: 2011-12-28, 18:31
Monter napisał/a:
Fajne te Moskwy, mam dwie czy trzy, ale chyba je wydam bo jakos nie moge sie przekonać do nich
Jak masz je na wydaniu ( a są inne od moich ) to chętnie przygarnę.
[ Dodano: 2011-12-28, 19:39 ]
pmwas napisał/a:
Bo wiesz, z tymi Moskwami jest tak jak z wczesnymi Pabiedkami. Jedna jest super, a im więcej tym bardziej się nudzą . Są takie zwykłe na dłuższą metę - możesz mieć piękną kolekcję Pabied z lat '46-'49, a prawie każdy i tak od razu namierzy stojącego obok zwykłego Komandira z łodzią podwodną - ot taki już feler wczesnych rusów. Choć IMO mogą one stanowić fajny temat kolekcji, zwłaszcza jeśli zbiorek rośnie wokół takiej zotej "gwiazdy"
To wszystko zależy od tego jaki cel sobie założyłeś. Dla mnie wszystkie "ruskie" których nie mam w kolekcji są wartościowe: i zwykły Komandir i 66-sta z kolei stara Pobiedka.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#22 Wysłany: 2011-12-28, 19:05
Juz gdzieś strasznie się na ten temat rozpisałem, bodaj jak mnie któryś z koegów pytał o wyprzedaż części kolekcji. Są ewidentnie dwa typy kolekcjonerów - jedni, którzy formuja ogromne kolekcje oraz tacy, których tłok szybko zaczyna drażnić i tną jak leci wszystko, co już ich nie cieszy, bo po prostu jest tego za dużo i duble, czy takie zwykłe, pospolite zegarki w bardzo przecietnych stanach przestają być potrzebne. Sam kiedys chciałem stworzyć mega-zbiór wczesnych rusów (tak do 1960-65 roku), głownie Pabied i Zwiezd, ale kolekcja już po zakupie kilkunastu sztuk stała się dla mnie zbyt monotonna i za duża, więc wkrótce zmieniłem podejście. Ale ja generalnie szybko się nudzę - tak już mam, niestety, czy może na szczęście???
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#23 Wysłany: 2011-12-28, 19:15
ja się skupiłem na wczesnych pobiedach i wyrobach 1moskiewskiej z naciskiem na wczesne poljoty.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
#25 Wysłany: 2011-12-28, 19:40
Coś mi mówi że się chyba znamy
#29 Wysłany: 2011-12-28, 20:07
Oj będzie się działo
#30 Wysłany: 2011-12-28, 20:14
Zabanuję się chyba na miesiąc czy dwa aż tematy odejda w niebyt . Obudźcie mnie jak się skończy . Zapadł bym w sen zimowy najchętniej, ale zimy nie ma . Strach na to forum wchodzić czasem, jeszcze się dobrze nie zaczęło, a już się boję...