Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#241 Wysłany: 2011-12-06, 20:50
No tak, ja tam aukro nawet już nie śledzę. Jak się coś znajdzie, to zaraz pojawiają sie problemy i tylko żal pozostaje, że była do kupienia Sława 32k, tylko sprzedawca nie wyśle i już. Jego prawo rzecz jasna, ale to zawsze boli, jak rzadki zegarek jest do kupienia, tanio, ale nie dla mnie. Szkoda nerwy szarpać IMO...
Szkoda, że to tyle kosztuje gdyby ta cena była w PLN, to już by był w Polsce, a tak
Czyli z tego by wynikało, że zanim przyjechały maszyny z USA to w Tochemu składali zegarki z części ściągniętych z USA?
Ruskie kupili fabrykę z dobrodziejstwem inwentarza. Maszyny produkcyjne i wszystkie półfabrykaty, razem z paroma zegarmistrzami i pierwsze zegarki były złożone z Hampdenów z ruskimi tarczami.
pmwas napisał/a:
No tak, ja tam aukro nawet już nie śledzę. Jak się coś znajdzie, to zaraz pojawiają sie problemy i tylko żal pozostaje, że była do kupienia Sława 32k, tylko sprzedawca nie wyśle i już. Jego prawo rzecz jasna, ale to zawsze boli, jak rzadki zegarek jest do kupienia, tanio, ale nie dla mnie. Szkoda nerwy szarpać IMO...
Paweł ja najbardziej lubię kupować u tych co nie chcą wysłać do Polski bo nikt stąd mi nie podkupi A co do tego z ebay to jakieś 6 msc temu poszedł taki na ruskil molotoku za 450 zetafonów - ale z dużo gorszą tarczą - niestety spóźniłem się
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#250 Wysłany: 2011-12-11, 17:28
Nieee... nowego K43 przez chwilę nie będzie, bo kasy brak. Zresztą, mój nowy Vanguard pochłonął sporą częśc budżetu (to taka informacja dla Spam'a, żeby juz się cieszył ), ale póki co go nie pokażę, bo, po pierwsze, jeszcze nie przyszedł, a po drugie jest w stanie agonalnym i trzeba go uruchomić, żeby nadawał się do pokazania.
#252 Wysłany: 2011-12-11, 18:01
Cwiek nazywa się Waltham Vanguard 16s 23j dokłądniej z tarczą "kolejową" z malutkimi cyferkami od 1 do 60 (tzw montgomery). Niestety w marnym stanie, ale do uruchomienia, bo kompletny, choć pewnie kilka części trzeba będzie sprowadzić (wałek, wskazówka), ale to moża zaadaptować ze zwykłej, nawet siedmiokamieniowej szestastki Walthama