Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#226 Wysłany: 2011-11-17, 23:18
pmwas napisał/a:
Nie wiem, jak potem wygląda ich wytrzymałość, ale na półeczkę na pewno się nadadzą... A że zgięty czop nadaje się lege artis tylko do wymiany, to warto spróbować, a nuż się uda...
Dlatego zalecano użycie chwytaka lub pensety jako "grzałki pośredniej" - dopóki penseta się nie żarzy, jest bezpiecznie.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#234 Wysłany: 2011-12-02, 22:42
Ja tam w Bytomiu już od kilku wyjazdów mam stały plan zajęć. Zaparkowac daleko, zeby się nie wryć w ten młyn, lecieć do jednego sprzedawcy, zobaczyć, na co mnie stać, wydać całą kasę i do auta . Ale chyba się to dobrze sprawdza w praktyce
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2010 Posty: 2913 Skąd: Gdańsk
#236 Wysłany: 2011-12-06, 18:51
To nie jest tarcza do K-43 tylko do Toczmecha. Jeżeli dobrze pamiętam, to po obaleniu cara powstał Trust o nazwie Toczmaech i oni składali zegarki z części (np. szwajcarskich) pozostałych z przedrwwolucyjnych manufaktur zegarkowych(albo jakoś tak )
Na netgrafik zanlazłem coś takiego:
Watch industry in the Czar Russia consisted just of several small workshops and enterprises. They usually assembled watches using watch parts made abroad. After the 1917 Bolshevik revolution, the entire watch industry became a part of the “Trust of Precision Mechanics”. These were mainly production facilities, work shops, and warehouses of watch parts and half-finished products which belonged to famous manufacturers such as P. Bure, G. Mozer, Reinin, Dmitriev, and others before the revolution.
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2011-12-06, 19:02, w całości zmieniany 2 razy
Aronus, moj blad pewnie wział sie stad iż ja slyszalem ze nazwa Tomczech funkcjonowała w latach 20tych trzaskali K-43 a pozniej zmienil nazwę i dalej trzaskali K-43.
To teraz czego mam szukać
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Ostatnio zmieniony przez Monter 2011-12-06, 19:05, w całości zmieniany 1 raz
Spam [Usunięty]
#238 Wysłany: 2011-12-06, 19:59
Pod tą tarczą siedział najpewniej moser wot takoj KLIK
A tu u gordona http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0046
Ten gostrest toczmech to jak z tym gostczaszawod. W tej chwili strasznie mi muli łącze i w ogóle nie wpuszcza mnie na ruskie strony. Jak coś się zmieni to odezwę. A to na dole NKPS to coś na kształt ministerstwa. Jak będę miał czas to podumam i napiszu szto wydumał
Ostatnio zmieniony przez Spam 2011-12-06, 20:18, w całości zmieniany 3 razy
Szkoda, że to tyle kosztuje gdyby ta cena była w PLN, to już by był w Polsce, a tak
A co ja mam powiedzieć
Ostatnio na UA było coś takiego i 5 dni przed końcem jakiś jełop dogadał się ze sprzedającym i zegareczek sprzątnął mi... aż szkoda gadać http://allegro.pl/chasy-k...1952250557.html 100% koszer - tarcza, werk, gwintowany kominek z wałkiem i rękawem
Ostatnio zmieniony przez Spam 2011-12-06, 20:39, w całości zmieniany 1 raz