Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#76 Wysłany: 2011-10-07, 23:15
A idź pan stąd !
_________________ Ну, погоди!
Spam [Usunięty]
#77 Wysłany: 2011-10-08, 07:08
M_alice [Usunięty]
#78 Wysłany: 2012-02-22, 19:21
Czy ktoś mi powie jak długo, do którego roku, produkowano kieszonkowe ZIMy ? Gdzieś o tym czytałem, ale nie mogę znaleźć. Czy to tylko moje (mylne) wrażenie, czy rzeczywiście na werkach ZIMa bardzo rzadko spotyka się wybity rok produkcji ?
Tezę, że "yk6" to oznaczenie specyfikacji a nie konkretnego werku postawiłem w zasadzie tworząc ten temat Szkybko tez któryś z kolegów cytował wówczas podobne domysły z wusa.
Jacek. napisał/a:
Bardzo rzadkie znalezisko.
Są teorie, że były robione na zamówienie sowieckiego rządu przez Schilda. IMO bajęda.
J.
Ten zegarek mozna kupić niemal "od reki" jak kto chce Teorie o współpracy ja raczej odrzucam - bazą jest typowa mołnia to raz a dwa, że zrobienie stopera-nakładki to nie jest znowu jakiś szczyt techniki - ruscy w tym czasie już klepali typowe chrono więc z tym też dali by sobie radę własnymi siłami.
M_alice [Usunięty]
#83 Wysłany: 2012-02-23, 19:32
voli napisał/a:
Ten zegarek mozna kupić niemal "od reki" jak kto chce .
A gdzie i za ile ?
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#84 Wysłany: 2012-02-23, 19:38
voli napisał/a:
Ten zegarek mozna kupić niemal "od reki" jak kto chce Teorie o współpracy ja raczej odrzucam - bazą jest typowa mołnia to raz a dwa, że zrobienie stopera-nakładki to nie jest znowu jakiś szczyt techniki - ruscy w tym czasie już klepali typowe chrono więc z tym też dali by sobie radę własnymi siłami.
Toż pisałem, że bajęda. Ale kwestia ojcostwa Urala jest IMO oczywista
J.
[ Dodano: 2012-02-23, 18:46 ]
PS: lata temu pasówka z takiego CzK-6 narobiła szumu w "towarzystwie". Kawał polegał na tym, że pochodząca z Urala tarcza z reliefem miała bardzo profesjonalnie zrobiona tarczkę sekundnika i napis Wołna
Też się wtedy nabrałem