Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#46 Wysłany: 2011-10-02, 17:12
Z braku lepszego pomysłu przepolerowałem jeszcze nieco bezel. Tak, jak se spodziewałem, ten zielonkawy nalot to najpweniej jakiś związek miedzi lub chromu, w każdym razie tam, gdzie był nalot, chromu juz nie ma. Ale i tak wygląda lepiej. Jak znajdę jutro czas, kupię teleskopy i wrzuce fotki na pasku. nie wiem jeszcze na jakim pasku, ale mam ładne "nato". Szkoda, ze ma 20mm, ale może doraźnie się nada, a potem będę myślał. Zaletą nato jest to, ze odpięcie jednego z teleskopów nie powoduje utraty zegarka, a to w tym przypadku byłaby spora zaleta - najwyżej dokupię później 22mm.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#48 Wysłany: 2011-10-02, 18:21
Wiesz, to wygląda gorzej niz działa. Bo wszelkie przymiarki pokazują, że teleskop powinien siedzieć mocno, a jeśli nie, faktycznie można użyć kleju epoksydowego, tez o tym myślałem. Jutro będę działał dalej, grunt, że udało się to w końcu wyjąć! Też się palę, żeby sprawdzić, założyć Amfibię na łapkę, ale dzisiaj nic już nie zrobię, bo znam tylko jedno otwarte w niedziele miejsce, gdzie mają teleskopy, ale o ich jakości lepiej nie wspominać, więc szkoda nawet paliwa na dojazd
#54 Wysłany: 2011-10-02, 18:39
Bo wygląda marnie. Starałem się wyjściowo riszyc teleskop wiertełkiem, ale okazał sie zbyt twardy i z otworka zrobił sie w początkowym odcinku mały "lejek", a do tego nawierciło sie troche telskopu i trochę koperty (tak na styku obu) . Oczywiście potem nawet wszło to na dobre, bo troszke jeszcze to postukałem z różych stron (jak już zrobiłem lekką demolkę, to żal było odpuścić, bo to fatalne uczucie to jak się nie zrobi już nic poza demolką ) i w końcu coś się ruszyło, olej penetrujący zaczął się ładnie i ekspresowo barwić na brązowo od rdzy i w końcu udało się to puścić (przed próbami "mechanicznymi" mogło się to marynować i kilka godzin zupełnie bez efektu - widac byo cholernie szczelne). Muszę przyznać, ze bardzo ciężki przypadek, ale chyba będzie żył
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-02, 18:39, w całości zmieniany 2 razy
#56 Wysłany: 2011-10-02, 18:47
Taki był plan, ale tak mnie wkurzał, ze muasiałem dokończyc dzieło zniszczenia. Niby mam sporo nieużywalnych z óżnych przyczyn zegarków, a ten jakoś mnie denerwował. Może dlatego, ze jednak chcę go czasem użyć po prostu
Pawel, jest Poxipol dwuskładnikowy który tworzy spoinę twardą tak, że trzeba ją obrabiać pilnikiem do metalu. Moim zdaniem - to się nada. Zalep otwór, wciśnij w przeschnięta masę teleskop żeby zrobic otwór, i niech wyschnie.
#59 Wysłany: 2011-10-05, 19:57
testy przeszła. Pasek póki co 20mm tymczasowy, bo 22 akurat nie mam, ale dokupię... po wypłacie . Bezel po polerce jakby lepszy
BTW - obejrzałem ten zegarek dokładnie raz jeszcze - on na bank został wyciągnięty po dłuższym leżakowaniu w wodzie. Rdzawe zacieki od zdezintegrowanych teleskopów, bezel pokryty jakims zielonym związkiem najpewniej chromu. Natomiast jako że jest to w końcu superszczelne ustrojstwo, wszystko co wewnątrz pozostało nietknięte, mechanizm pracuje jak nówka
_________________ Ну, погоди!
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-05, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#60 Wysłany: 2011-10-05, 21:43
Paweł, zrób przeszczep pierścienia od innej Amfibii (tylko trzeba znaleźć identyczny, żeby oryginalności stało się za dość ) i wyjdzie zegarek w stanie cud miód
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!