Kiedy zona z corka wyjechala na 2 tygodnie, postanowilem kupic nowy zegarek
Kwota do wydania to okolo 300£, nie stac mnie, na razie mam nadzieje, na drozszy. Zegarek mial byc na bransolecie sportowy ale i troche elegancki, oczywiscie automat.
W gre wchodzil Steinhart Ocean ale obawialem sie, ze roleksopodobny wyglad szybko mi sie znudzi, piekny C.Ward Trident i Precista Prs-3.
Nie chcialem zegarka wojskowego, militarnego czy cos w tym stylu, nie po to 10 lat od wojska sie uchylalem zeby teraz nosic wojskowy zegarek!
Szukajac odpowiedniego kandydata trafilem, oczywiscie na forum chinawatches.pl, na Prometheusa Jellyfish Tak to bylo to, milosc od pierwszego wejrzenia.
Po wypiciu kilku piw kupilem, kliknelem buy now
Kilka faktow ze strony Prometheus Watch Company:
316L stainless steel case
316L stainless steel bracelet with screw links
case size: 43 mm width
lug width: 22 mm
signed screw down crown
water resistance: 300 meters or 30 ATM
sapphire glass with anti-reflective coating inside
unidirectional external bezel with tritium T25 tube marker at 0
dial with 12 pieces of tritium T25 tubes
watch hands with 3 pieces of tritium T25 tubes (hours, minutes and seconds)
Seiko automatic movement NE15A Japanese Made (Seiko 6R15 movement)
Zegarek dobrej jakosci z szafirem i swietnym mechanizmem Seiko. No i tryt
Nigdy nie mialem w reku zegarka z trytem
Tryt T25 firmy Microtech w szklanych rurkach. Dupy mi nie urwalo, swieci tak sobie ale za to caly czas przez iles tam lat!
Sportowy ale i troche elegancki tak jak chcialem.
[edit mod: skleiłem posty]
Ostatnio zmieniony przez 2011-07-17, 16:01, w całości zmieniany 2 razy
klej raczej będzie, w moim tez go widać nie było a się namęczyłem żeby zdjąć
bransoleta owszem jest fajna ale na lato jak dla mnie za ciężka dlatego teraz jest na pomarańczowym nato i świetnie mi się nosi
No własnie że nie nudynapudy, BARDZO ciekawy zegarek
KOLEJNY zegarek od małego producenta, który bez wydurniania się, pisze wprost że będzie zasilany chińskim mechanizmem od Seagulla. Natomiast trochę cię zmartwię Rudi, ST21 jest na tyle drogi, że nie będzie miał pozytywnego wpływu na cenę zegarka.