Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#47 Wysłany: 2011-09-01, 19:41
pmwas napisał/a:
Wiesz, im bardziej skarbowate skarby tym mniej się ich dotyka.
zgadza się, to też był u mnie jeden z powodów wyprzedaży, jak oddawałem zegarmistrzowi do czyszczenia ponad 50-letnią pobiedę nówkę (z pudełkiem i papierami) to ile się nagadałem - "wie pan, z tym zegarkiem to trzeba delikatnie jak z jajkiem, bo to ponad 50-letnia nówka, żeby nic się nie stało, bo jak się stanie to...
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2010 Posty: 2913 Skąd: Gdańsk
#50 Wysłany: 2011-09-01, 20:21
Tyle tylko, że dla mnie samo zbieranie zegarków to tylko część zabawy. Druga część to właśnie wizyty u zegarmistrza, kombinowanie, żeby zegarek doprowadzić do dobrego stanu, składnie z paru jednego. Właśnie sobie kliknąłem mechanizm Wostoka, do którego mam stalową kopertę i teraz się zastanawiam, czy będzie pasował
Spam [Usunięty]
#51 Wysłany: 2011-09-01, 20:26
Aronus napisał/a:
Tyle tylko, że dla mnie samo zbieranie zegarków to tylko część zabawy. Druga część to właśnie wizyty u zegarmistrza, kombinowanie, żeby zegarek doprowadzić do dobrego stanu, składnie z paru jednego. Właśnie sobie kliknąłem mechanizm Wostoka, do którego mam stalową kopertę i teraz się zastanawiam, czy będzie pasował
+1
i to jest właśnie to. Nie chodzi o to żeby złapać króliczka tylko o to aby go gonić
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#54 Wysłany: 2011-09-01, 21:31
No, to u mnie nie 3 sekundy, powiedzmy dzień czy dwa (o ile cel był "gruby"). Wtedy nie mogę sie z nim rozstac. Potem - na półkę i leżeć, czasem tylko ruszę, jak np ktoś chce obejrzeć. A swoją drogą - to naprawdę podpada pod zaburzenie psychiczne - kupi se dorosły chop radziecki zegarek i cały świat przestaje istnieć, a potem musi kupić następny, bo go nosi. Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne jak nic