Nie wiem czy nie najmniejszy z seryjnie robionych radzieckich zegarków-> Czajka 17 kamieni
Średnica koperty bez koronki 17mm, dla porównania z MM.
Oryginalnie brak sekundnika. Godzinowa sie schowała
_________________ ..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#6 Wysłany: 2011-08-03, 21:49
Uomatkoboskiczęstochposko! Istna masakra! tak dla treningu przekładałem w czymś takim włos z jednego balansu na drugi (kolega z tego forum wysłał mi ostotno trochę czajeczek ). Udało się, ale założyć potem balans z powrotem - brrrr ohyda. G... widać, nie wiem, czy włos jest już w regulatorze i można go zakręcić, czy jest jeszcze obok - istny koszmar. Pare razy walczyłęm też z remontuarem, a raz montowałem cały mechanizm Sławy 1600. Tak, to jest za małe, a jak pomyślę, ze są jeszcze mniejsze. Choć ze Sławą, musze przyznać, poszło mi o wiele łatwiej
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#8 Wysłany: 2011-08-03, 22:19
Ja tam zawsze się trzymałem z dala od takiej biżuterii
Swego czasu dostałem na warsztat GUBa 5x7 linii (kaliber 09-20 bodaj) do wklejenia palca przerzutnika. NIGDY WIĘCEJ !!!