Towroupas, ale najważniejsza nie jest ta koronka, a rozmiar od ucha do ucha. Zegarek może mieć 60mm z koronką, ale jeśli przy okazji będzie w kształcie prostokąta i od ucha do ucha będzie miał 50mm, to będzie wyglądał oryginalnie. Gdy będzie odwrotnie (50mm z koronką, a 60mm od ucha do ucha), to na przeciętnym przegubie będzie wyglądał śmiesznie.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 6807 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 2011-08-01, 19:51
Blaz napisał/a:
Towroupas, ale najważniejsza nie jest ta koronka, a rozmiar od ucha do ucha. Zegarek może mieć 60mm z koronką, ale jeśli przy okazji będzie w kształcie prostokąta i od ucha do ucha będzie miał 50mm, to będzie wyglądał oryginalnie. Gdy będzie odwrotnie (50mm z koronką, a 60mm od ucha do ucha), to na przeciętnym przegubie będzie wyglądał śmiesznie.
+1
jesli chodzi o koronke to tu tez mozna zamowic "diament", ale ze wzgledu na jej rozmiary i uwieranie, odrzucam ten projekt
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 6807 Skąd: Warszawa
#11 Wysłany: 2011-08-01, 21:26
wychodzi na to, ze najlepiej to go bedzie gdzies namierzyc i zobaczyc live
Parnis, ktorego mam i ma 44mm, to ma lug to lug tylko 50mm, ale lezy przez to idealnie. Obawiam sie, ze dodatkowe7mm to diametralnie inny komfort noszenia bedzie.
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-08-01, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Ale to tez jeszcze zalezy, jaki ktos ma nadgarstek - na "plaskim" to bedzie wygladalo inaczej, niz na "okraglym".
Ja mam dosc "plaski" mimo nieduzego obwodu, a demon np. sie caly czas zali, ze ma "okragly" i mu wiekszosc zegarkow powyzej 40mm jest za duza, mimo podobnego obwodu.