#91 Wysłany: 2011-07-04, 09:45
Blaz - to może przez mój urok osobisty, tak ujmujący na tle Twojej odrażającej krnąbrności III stopnia, uzyskiwałem korzystniejsze rabaty?
A może po prostu mam skromniejsze oczekiwania...
Blaz [Usunięty]
#92 Wysłany: 2011-07-04, 09:48
Ja nie mam żadnych oczekiwań wobec sklepów stacjonarnych. Bo to, żeby personel wiedział co ma, żadnym oczekiwaniem nie jest. Jest oczywistością.
Co do rabatów to w stacjonarnych sklepach z reguły o nie się nie pytam, bo cena z oddali odstrasza i żaden rabat nie pomoże.
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#93 Wysłany: 2011-07-04, 09:53
Wszystko zależy, co komu leży. To, że drożej, to oczywiste. Wirtualny biznes zawsze tańszy od stacjonarnego i ten drugi nigdy cenowo konkurencyjny nie będzie. Za to dzięki salonom mamy możliwość obejrzeć / pomacać zegarki na żywo.
Co do obsługi, też zależy. Czasem tak se, ale czasem bardzo ok. Oba Kruki w Warszawie, gdzie jestem regularnym gościem - na placu Konstytucji i Trzech Krzyży - pełna kultura i profeska. W Apart w Galerii Łódzkiej i Śliwiński w Manufakturze - prawdziwi pasjonaci, z którymi parę razy zdarzyło mi się pogadać całkiem długo o zegarkach i życiu ogólnie
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
O Śliwińskim też złego słowa nie powiem ale ostatnimi czasy jak bywam to są tam dwie dziewczyny i o zegarkach pojęcie mają raczej oględne ale gość w okularach - pasjonat! miło wejść i zagadać.
#95 Wysłany: 2011-07-04, 12:34
Ze sklepem Śliwińskiego rozmawiałem on-line ze strony. Krótka informacja, ale treściwa. Ktoś tam się zna na rzeczy widać. Plus.
Pomógł: 28 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 11565 Skąd: Zielona Góra
#101 Wysłany: 2011-07-16, 08:51
...Blaz, wyedytuj se cytat, bo ja za krótki jestem
Blaz [Usunięty]
#102 Wysłany: 2011-07-16, 08:52
Patrz, nawet nie zwróciłem uwagi.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#103 Wysłany: 2011-08-03, 22:44
nie chciało mi się czytać wszystkiego ale z grubsza wiem ocb.
ja kupiłem Edoxa w Aparcie w Łodzi w Galerii Ł.
czemu piszę gdzie? ano temu, że mam (oczywiście to wyjątek od reguły) jak najlepsze zdanie na temat tego sklepu.
primo Edoxów było w necie mało - a u nich dostałem rabat (z grubsza 10%) co się chwali jeśli nie ma konkurencji...
drugie primo to jest jeden z niewielu sklepów , które mają fachową obsługę.
Gość starszy jest obcykany ale nie tak jak ten młody. Ten to w ogóle ma świra:
nagroda dla najlepszego sprzedawcy zegarków w PL (Apartu), miłośnik Roleksa (albo Breitlinga, nie pamiętam) - chyba na własny koszt zrobił sobie wycieczkę do ich firmy. Był na 1 spotkaniu klubowym forum, którego nie ma bo wyczytał, że będą ciekawi goście...
Ogólnie wie naprawdę sporo o zegarkach i jest spoko.
ogólnie mają dobre podejście - zanim kupiłem, absolutnie nie oceniali mnie wcześniej po wyglądzie (jak często gdzie indziej) i dali przymierzyć najdroższe IWC, JLC itp - leżało na blacie z 10 sztuk, i luz!
A muszę zaznaczyć, że chodzę w ubraniach luźnych i często jestem zarośnięty
na ręku miałem seiko
A panie nawet nie udają, że się znają tylko od razu dzwonią po kolegów, nawet jak ich nie ma i umawiają klienta.
super
_________________ Skate or die!
Blaz [Usunięty]
#104 Wysłany: 2011-08-04, 08:08
No to trafiłeś na sprzedawcę prostolinijnego.
lajosz [Usunięty]
#105 Wysłany: 2012-06-07, 15:59
Koledzy, czemu tam są takie promocje? Może to jakieś leżaki z innych salonów są ?