Tak sobie grzebałem i grzebałem. I wygrzebałem. Zegarek firmy Zegarek.
W sumie mają klasykę i to, co inni. Jednak niektóre modele mają pewne smaczki i przez to mogą stanowić alternatywę dla innych producentów. Do tego z Niemiec, czyli bez VATu i cła.
Pozostanie to chyba nieodgadnioną tajemnicą, jakim cudem południowoniemieckiej marce UHR udaje się zjednywać klientów ciągle nowymi modelami zegarków o niespotykanie niskiej cenie (stosunek ceny do jakości) i to przecież w obliczu rosnących cen dostaw i odczuwalnego deficytu surowych mechanizmów ETA.
Oni naprawdę są tak naiwni czy tylko udają?
Woytec60 [Usunięty]
#9 Wysłany: 2012-11-07, 13:16
Blaz napisał/a:
Trzeba sobie wychować klienta, niech wie, ze to Okazja i to prze duże O!
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#10 Wysłany: 2012-11-07, 13:30
Cytat:
Zegarek marki "Zegarek"
Kiedyś smialiscie się z Manufaktury ""Czas"
Sylwek [Usunięty]
#11 Wysłany: 2012-11-07, 14:19
Tak to jest jak się płaci za "swiss made" na cyferblacie
Pozostanie to chyba nieodgadnioną tajemnicą, jakim cudem południowoniemieckiej marce UHR udaje się zjednywać klientów ciągle nowymi modelami zegarków o niespotykanie niskiej cenie (stosunek ceny do jakości) i to przecież w obliczu rosnących cen dostaw i odczuwalnego deficytu surowych mechanizmów ETA.
Czy to pytanie jest podchwytliwe
#13 Wysłany: 2012-11-07, 14:42
Wiadomo! Wystarczy popatrzeć na reklamy. Taki mały Hiltonik.
Ja tylko dodam, że trustedwatch to ci, którzy mieli wejście do Polski z przytupem, bo zapowiedzieli ściganie właścicieli Maryn i popisali się czarną listą, z dopiskiem:
Cytat:
Z powodów prawnych chcemy wyraźnie zaznaczyć, że kryteria zaliczania do czarnej listy są jedynie kryteriami wewnętrznymi naszej redakcji. Po prostu nie chcemy o tych zegarkach nic pisać.
Tyle firm nie chce im zapłacić za artykuły sponsorowane.
bEEf Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego Jestę Hipsterę
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 5341 Skąd: Warszawa
#14 Wysłany: 2012-11-07, 14:42
Cena była by faktycznie spoko, jak na walżu, ale obczaiłem fotki na stronie producenta. Krzywy bezel, niedomalowana sekundówka, jakieś farfocle w datowniku... Kiepa, panie.
_________________ Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#15 Wysłany: 2012-11-07, 15:23
Beef, pora do okulisty!
Bezel jest przesunięty cały a nie krzywy.
Sekundówka się błyszczy co powoduje odbicie światła na boku, przez co wygląda jak niedomalowana. Zobacz inne zdjęcia.
Co do daty to jest to moim zdaniem kawałek kolejnego dnia widziany od spodu, pod tym kątem. Choć tu mogę się mylić.
Mnie się nawet taka stylistyka podoba i uważam, że jest to dobra propozycja w tej cenie nawet jakby ten zegarek cały był oficjalnie made in china.