Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#2071 Wysłany: 2011-05-01, 18:32
buran napisał/a:
Ale takiego jeszcze nie widziałem,tarcza starta ale takiego układu indeksów też nie widziałem,no i dekiel chyba ultra rzadki.
To popatrz na tego Poljota (4 fotki w załącznikach pierwszego posta): http://forum.watch.ru/showthread.php?t=68658
Niedawno identyczny, w znacznie gorszym stanie, na ruskim Alle (molotok) poszedł za 480$ !!!
strix napisał/a:
yakovlev - Trza powtorzyc, bo ten pasek podwaja wartosc tego zegarka a dla niektorych zegarek to zegarek i pasek wiec zaslepieni jego pieknem, niesamowitoscia i fenomenalnoscia mogli by kupic i robic problemy Niestety oryginalne paski sie rozpadly od patrzenia i skorka i guma
s,
I prawidłowo, bo pach SUPER
_________________ The future will start tomorrow, not today.
Ten wympieł ma kopertę jak małe pierwsze de luce wiec całkiem mozliwe, ze jest ok. Co do poljota kwadrata którego kolega pokazał to podobnego ma właściciel kolekcji netgrafik: http://www.netgrafik.ch/civil-watches87.htm
co do cen - sa stare ruski które chodzą w rejonie 10k pln i nie jest to cena kruszcu bo koperta mosiężna (chrono kirowa na ufora-59):P
Ale mozna tez znaleźć np sławę elektryczną - tez tak w rejonie 5k
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-05-07, 04:38, w całości zmieniany 1 raz
Żebyś wiedział.
Już dawno zauważyłem zależność przy rusach (zresztą nie tylko ja), że jeżeli jakiś model pojawia się na forum i jest o nim przez chwilę głośno, to jego cena na allegro szybuje automatycznie ostro w górę. Nie tylko cena osiągana w licytacji związana z popytem, ale już na starcie sprzedawcy ustawiają cenę o kilkadziesiąt procent wyższą niż ustawili by wcześniej.
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2010 Posty: 2913 Skąd: Gdańsk
#2079 Wysłany: 2011-05-10, 07:51
Też zauważyłem taką tendencję, że jak jest jakaś dyskusja to pojawiają się takie zegarki na allegro. Z drugiej strony jak pojawia się dyskusja to może sami zwaracamy większą uwagę na dane zegarki i wyżej licytujemy
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2011-05-10, 07:53, w całości zmieniany 2 razy
Mam podobne zdanie co Krzysiek.
To się napędza w dwie strony. My sami sie nakręcamy, licytujemy wyżej. Jak jest ostra dyskusja - to handlarze wyciągają swoje fanty bo liczą że zainteresowanie wzrośnie. I tak sie kręci
Za Wympieła co się z Hansem tłuklismy o niego - w życiu nie sądziłem że taka cena poleci, a w snipa wstawiłem tyle, bo po prostu miałem ciśnienie - kilka dni wcześniej jakiś Rosjanin nam obu sprzątnął sprzed nosa ładniejszego. Jak miałem ciśnienie na "szturmanca" chrono, to za pierwszego dałem więcej, niż za dwa kolejne razem ...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#2081 Wysłany: 2011-05-10, 10:03
Yakovlev napisał/a:
buran napisał/a:
Ale takiego jeszcze nie widziałem,tarcza starta ale takiego układu indeksów też nie widziałem,no i dekiel chyba ultra rzadki.
To popatrz na tego Poljota (4 fotki w załącznikach pierwszego posta): http://forum.watch.ru/showthread.php?t=68658
Niedawno identyczny, w znacznie gorszym stanie, na ruskim Alle (molotok) poszedł za 480$ !!!
Ostatnio zmieniony przez buran 2011-05-12, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
To mi przypomina, jak któryś z pisarzy wspominał chęć nabycia zbiorku anegdot żydowskich, gdy uprzejma ekspedientka, stwierdziwszy że nie ma, dodała: "Ale mamy coś z tej dziedziny". I wyciągnęła spod lady książkę pod tytułem: "Judo".
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
A co się różnym yntelygentnym kojarzy, to czasem zdeowa łamigłówka. Niedawno pewna pani, nauczycielka szkoły średniej, przy dyskusji o realiach polityki w Niemczach za NRFu, zasłyszawszy o chadecji wyraziłą zdziwienie i oburzenie: jak to, sataniści jawnie kandydujący do landtagów?
Cierpliwe śledztwo wykazało, że się mećce z Hadesem popiórcyło.