Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#3 Wysłany: 2011-04-30, 19:21
Hmm , akurat odnośnie tego modelu zalecałbym daleko idącą ostrożność .. Problemy z oryginałem bywały w oficjalnej sieci dystrybucyjnej Tissota
Przychylam się do tego co napisał Łysy. Po tych zdjęciach nie da się wnioskować czy to oryginał ..
Czasami nawet ocena organoleptyczna , bez otwierania wnętrza może być złudna ;/
Kartonik , przywieszka i książeczka , w tym wypadku to nie wszystko ..
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 5768 Skąd: ta Pani tutaj?
#4 Wysłany: 2011-05-01, 13:15
Elix napisał/a:
Hmm , akurat odnośnie tego modelu zalecałbym daleko idącą ostrożność .. Problemy z oryginałem bywały w oficjalnej sieci dystrybucyjnej Tissota
Przychylam się do tego co napisał Łysy. Po tych zdjęciach nie da się wnioskować czy to oryginał ..
Czasami nawet ocena organoleptyczna , bez otwierania wnętrza może być złudna ;/
Kartonik , przywieszka i książeczka , w tym wypadku to nie wszystko ..
Otwierajac tez mozna miec watpliwosci, bo ETA kwarcowa wcale nie jest taka droga - kiedys bylo to samo w certinach na kizi.
_________________ "Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Pies czy kot?: kot
#5 Wysłany: 2012-05-29, 14:48
Podepne się pod temat
Witam.
Wiem z forum że tissoty z serii PRC są jednymi z najczęści ej podrabianych tissotów.
W związku z tym mam pytanie ,czy tyczy się to tez serii PRS516 a szczególnie chronografu.
A jak wygląda sprawa na Allegro z PRS516-ką.
Nie ukrywam że jestem zainteresowany jakimś fajnym chronografem(z serii wyścigowej).
A może iść w strone Alphy Daytony?
Ostatnio zmieniony przez daro64 2012-05-29, 14:49, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#6 Wysłany: 2012-05-29, 14:57
daro64 napisał/a:
A może iść w strone Alphy Daytony?
No to bardzo słuszna droga. PRS516 w kwarcu są podrabiane, gdzieś na wusie chyba widziałem opis... Mechaniki/automaty już rzadziej. Tissota jak kupować to jednak z pewnego źródła.