Tak mi się też wydawało.
Tylko mam problem ze znalezieniem.
Odpowiedz do tematu
:
:
Kup Wostoka z tej serii. To jest szkło takie jak w Komandirach o grubości 1,5mm ale za to z pierścieniem rozpierającym i powinno idealnie pasować. Używałem takich jako zamienników do Beczki
https://allegro.pl/wostok-17-kamieni-zegarek-meski-i7569148282.html
Szkła do Komandirów bez pierścienia, a takie były w zegarkach produkowanych po roku 2005, nie nadają się do Amfibii.
https://allegro.pl/wostok-17-kamieni-zegarek-meski-i7569148282.html
Szkła do Komandirów bez pierścienia, a takie były w zegarkach produkowanych po roku 2005, nie nadają się do Amfibii.
:
Po prostu Wostok.

:
Ra_V, bardzo ładny

:
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2018-09-22, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
Klasyk do bólu czyli bardzo bobrze
Wskazówki natomiast średnio udane, tzn. za cienka jest minutowa. Lepsze byłyby np. listkowe "leaf hands".

Wskazówki natomiast średnio udane, tzn. za cienka jest minutowa. Lepsze byłyby np. listkowe "leaf hands".
Ostatnio zmieniony przez Mzeg 2018-09-22, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
Zegarki * Rower * Radio
:
Ciesze się że się podoba. Dziękuję za miłe słowa.
Co do wskazówek, mi nie przeszkadzają. Prosta forma zegarka to i proste wskazówki.
Może mogły by być odrobinę szersze. Wiadomo to już indywidualne preferencje. Szkoda że tego nie widać na zdjęci, minutowa i godzinowa są srebrne tak jak indeksy, sekunda jest granatowa. Jak dla mnie idealnie wszystko ze sobą współgra.
Co do wskazówek, mi nie przeszkadzają. Prosta forma zegarka to i proste wskazówki.

:
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-09-22, 21:52, w całości zmieniany 2 razy
>>>
Ra_V.
Wielce interesujący czasomierz, w którym według mojej subiektywnej oczywiście oceny, subtelne wskazówki jak najbardziej pasują do klasycznej tarczy...
Korzystając z okazji pozwolę sobie pochwalić się swoim jednym z najnowszych zegarkowych nabytków - Sława vel Cлава alias Slava...
PS.
Po wizycie u znajomego Znamienitego Zegarmistrza pozwolę sobie oczywiście jeszcze przybliżyć rzeczony czasomierz...
<<<
Ra_V.
Wielce interesujący czasomierz, w którym według mojej subiektywnej oczywiście oceny, subtelne wskazówki jak najbardziej pasują do klasycznej tarczy...

Korzystając z okazji pozwolę sobie pochwalić się swoim jednym z najnowszych zegarkowych nabytków - Sława vel Cлава alias Slava...

PS.
Po wizycie u znajomego Znamienitego Zegarmistrza pozwolę sobie oczywiście jeszcze przybliżyć rzeczony czasomierz...

<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-09-22, 21:52, w całości zmieniany 2 razy
I've seen things you people wouldn't believe...
:

Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć ![]() |
:
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-09-22, 23:45, w całości zmieniany 2 razy
>>>
Dorian06, большое спасибо!
Kolejny mój zegarkowy nabytek i w dodatku tej samej marki, czyli - Sława vel Cлава alias Slava...
PS.
Podobnie jak w przypadku wcześniej prezentowanego czasomierza pozwolę sobie, również ten w stosownym czasie jeszcze przybliżyć...
<<<
Dorian06, большое спасибо!

Kolejny mój zegarkowy nabytek i w dodatku tej samej marki, czyli - Sława vel Cлава alias Slava...

PS.
Podobnie jak w przypadku wcześniej prezentowanego czasomierza pozwolę sobie, również ten w stosownym czasie jeszcze przybliżyć...

<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-09-22, 23:45, w całości zmieniany 2 razy
:
Ostatnio zmieniony przez Ra_V 2018-09-24, 22:09, w całości zmieniany 1 raz
Kto by pomyślał że kupię współczesną i na dodatek kwarcową Pobiedę.
Jeszcze te ceny (w sklepie producenta).
No ale jak mogłem nie skorzystać z takiej okazji.
Pasek wymieni się na czekoladowe nato i będzie piknie.

Jeszcze te ceny (w sklepie producenta).

No ale jak mogłem nie skorzystać z takiej okazji.

Ostatnio zmieniony przez Ra_V 2018-09-24, 22:09, w całości zmieniany 1 raz
:
Przegapiłem
Ale dzięki za na kierunkowanie
Yakovlev napisał/a: |
Kup Wostoka z tej serii. To jest szkło takie jak w Komandirach o grubości 1,5mm ale za to z pierścieniem rozpierającym i powinno idealnie pasować. Używałem takich jako zamienników do Beczki
https://allegro.pl/wostok-17-kamieni-zegarek-meski-i7569148282.html Szkła do Komandirów bez pierścienia, a takie były w zegarkach produkowanych po roku 2005, nie nadają się do Amfibii. |
Przegapiłem

Ale dzięki za na kierunkowanie

:
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-09-25, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
>>>
Ostatnio moją skromną zegarkową kolekcję wzbogaciło kilka czasomierzy, które pozwolę sobie po kolei zaprezentować w tym temacie (i nie tylko)...
Wostok vel Восток alias Vostok...
PS.
Ciąg dalszy oczywiście nastąpi i to mam nadzieję niebawem...
<<<
Ostatnio moją skromną zegarkową kolekcję wzbogaciło kilka czasomierzy, które pozwolę sobie po kolei zaprezentować w tym temacie (i nie tylko)...

Wostok vel Восток alias Vostok...

PS.
Ciąg dalszy oczywiście nastąpi i to mam nadzieję niebawem...

<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-09-25, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
:
hopsa

:
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-10-02, 14:27, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
>>>
Kolejny reprezentant, a właściwie reprezentantka, jednej z moich najulubieńszych zegarkowych marek, czyli - Sława vel Cлава alias Slava...
[/i]
PS.
Ciąg dalszy oczywiście nastąpi i to w możliwie najkrótszym czasie...
<<<
Kolejny reprezentant, a właściwie reprezentantka, jednej z moich najulubieńszych zegarkowych marek, czyli - Sława vel Cлава alias Slava...

PS.
Ciąg dalszy oczywiście nastąpi i to w możliwie najkrótszym czasie...

<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2018-10-02, 14:27, w całości zmieniany 2 razy