Poprzedni temat «» Następny temat
Pogadajmy o chlebie i niebie
Autor Wiadomość
Szymon 
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu
PPD


Wiek: 31
Dołączył: 16 Lis 2016
Posty: 4215
Skąd: śtam
 #1996  Wysłany: 2018-09-05, 13:10   

kubedes,

Ja sezonowalem, ale nie na sucho tylko pod olejem. Kupilem ponad kilogramowy kawalek rostbefu, pokroilem na steki i zalalem calkowicie olejem w naczyniu. Zapomnialem o nim na 2 tygodnie i potem wzialem sie za smazenie. Swietnie wychodzily :)

Sezonowania na sucho nie robilem nigdy, chociaz juz kilka razy mialem ochote sprobowac. Moze trzeba sie zainteresowac tematem, bo musze wiecej stekow do diety wlaczyc :))
_________________
Factor of safety? We prefer the thrill of hazard!
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2018-09-05, 13:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
vvojt 
Kierownik Pola Ryżowego


Dołączył: 11 Maj 2012
Posty: 1785
Skąd: Olsztyn
 #1997  Wysłany: 2018-09-05, 20:14   

Hop i jemy dalej
Szymon, pifko
_________________
Pozdrawiam,
Wojtek
 
 
Szymon 
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu
PPD


Wiek: 31
Dołączył: 16 Lis 2016
Posty: 4215
Skąd: śtam
 #1998  Wysłany: 2018-09-05, 20:16   

No wlasnie dzis tak bez wyrzutów sumienia, o 21:00


I piwko do tego :złośliwiec:
_________________
Factor of safety? We prefer the thrill of hazard!
 
 
pg22 
Ryżowy


Pies czy kot?: pies
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 316
Skąd: Warszawa
 #1999  Wysłany: 2018-09-05, 21:57   

Szymon napisał/a:
No wlasnie dzis tak bez wyrzutów sumienia, o 21:00
Obrazek

I piwko do tego :złośliwiec:


Dobrze ze jestem najedzony bo bym się wkurzył :))
 
 
Mariusz 
Klon Sprzedawcy Ryżu


Wiek: 42
Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 9077
Skąd: z ...
 #2000  Wysłany: 2018-09-09, 22:17   

Brzoskwinie



Przedtem jeszcze maliny i żurawina zrobione
 
 
Santino 



Wiek: 42
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 44699
Skąd: Łódź
 #2001  Wysłany: 2018-09-13, 16:15   

Trzeciego nie dam rady wciągnąć...
;)
 
 
kornel91 
Klon Właściciela Pola Ryżowego
Kronikarz


Wiek: 35
Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 14395
Skąd: Biała Podlaska
 #2002  Wysłany: 2018-09-13, 18:25   

Santino, ja zjem. Tylko śniadanie jadłem facepalm
_________________
Pozdrawiam
Marcin/kornel91


Adriatica A1232.1111Q, Casio GDF-100-4ER, Casio G-9300-1DR, Casio GW-9400DCJ-1DR, Citizen AS4020-44B.
 
 
Fazi 
King of chinese maierans


Pies czy kot?: pies
Wiek: 54
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 28932
Skąd: Polska Pd. B
 #2003  Wysłany: 2018-09-14, 11:13   

Uuuu :!: Nieźle się żywicie pifko pifko
.
.
.
...u nas teraz polowe :)) jedzenie - tylko z patelni fota, bo na talerzu nie było czasu zrobić, za dobre i za szybko zeszło :popcorn: :popcorn: :popcorn:



_________________
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

____________________________________
Dobra Zmiana...tej jesieni cofamy zegarki nie o godzinę, ale od razu do średniowiecza...
 
 
Maras 
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego


Dołączył: 16 Sie 2016
Posty: 5934
Skąd: PL
 #2004  Wysłany: 2018-09-14, 11:27   

Chwilę nie masz przecie kuchni to gdzie gotuje ? W hotelu robotniczym? :D

[ Dodano: 2018-09-14, 12:29 ]
Szymon napisał/a:
No wlasnie dzis tak bez wyrzutów sumienia, o 21:00
Obrazek

I piwko do tego :złośliwiec:


Młodyś korzystaj, po 40 stce najpierw Ranigast Max a potem pieczyste :D
 
 
Fazi 
King of chinese maierans


Pies czy kot?: pies
Wiek: 54
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 28932
Skąd: Polska Pd. B
 #2005  Wysłany: 2018-09-14, 11:34   

Maras napisał/a:
...nie masz przecie kuchni to gdzie gotuje ?...

Domyślić się musisz :facepalm: :facepalm: :P
_________________
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64

____________________________________
Dobra Zmiana...tej jesieni cofamy zegarki nie o godzinę, ale od razu do średniowiecza...
 
 
Szymon 
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu
PPD


Wiek: 31
Dołączył: 16 Lis 2016
Posty: 4215
Skąd: śtam
 #2006  Wysłany: 2018-09-14, 13:35   

Maras napisał/a:
Chwilę nie masz przecie kuchni to gdzie gotuje ? W hotelu robotniczym? :D

[ Dodano: 2018-09-14, 12:29 ]
Szymon napisał/a:
No wlasnie dzis tak bez wyrzutów sumienia, o 21:00
Obrazek

I piwko do tego :złośliwiec:


Młodyś korzystaj, po 40 stce najpierw Ranigast Max a potem pieczyste :D



Jak przebije 40tketo bedziesz mi mowil dokladnie to samo tylko w zdaniu 40 na 50 zmienisz :D
_________________
Factor of safety? We prefer the thrill of hazard!
 
 
Maras 
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego


Dołączył: 16 Sie 2016
Posty: 5934
Skąd: PL
 #2007  Wysłany: 2018-09-14, 14:49   

ależ ja ci życzę jak najlepiej :) obyś mógł długo używać sobie bez medykamentów,ale gdzie nie spojrzę na równolatków czy niewiele młodszych to borykają się z problemami gastrycznymi ;)

[ Dodano: 2018-09-14, 15:50 ]
Fazi napisał/a:
Maras napisał/a:
...nie masz przecie kuchni to gdzie gotuje ?...

Domyślić się musisz :facepalm: :facepalm: :P


aaaa zjazd do piwnicy ;) czyli teraz pichcicie w przyziemiu :))
 
 
Santino 



Wiek: 42
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 44699
Skąd: Łódź
 #2008  Wysłany: 2018-09-14, 17:02   

Maras napisał/a:
po 40 stce najpierw Ranigast Max a potem pieczyste

Na szczęście nie wszyscy tak mają...
:D
 
 
Z_bych 
Majerankowy
Morda Zdradziecka


Wiek: 50
Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 18567
Skąd: Lublin
 #2009  Wysłany: 2018-09-14, 18:59   

95%

a 5% się nie przyznaje :D
_________________
http://www.toskania.org.pl ;
 
 
Santino 



Wiek: 42
Dołączył: 30 Wrz 2010
Posty: 44699
Skąd: Łódź
 #2010  Wysłany: 2018-09-14, 19:04   

Widocznie biologicznie nie mam jeszcze 40-tu lat cool
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Charcoal2 Theme © Zarron Media modified for Przemo by joli
Wersja mobilna forum