myślałem że już zupełnie zegarki odpuściłeś (i liczyłem na jakąś wyprzedaż )
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Nie słuchałeś, jak mówiłem, że w pewnych okolicznościach mogę zawiesić zbieranie, ale kolekcja zostaje
Zbieranie wróci, to nie jest kwestia "czy", ale raczej "kiedy"
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#307 Wysłany: 2017-03-02, 13:16
to żeby Ci ułatwić późniejszy powrót proponuję żebyś zdeponował u mnie swe zegarki nie będzie Cię ciągneło do podglądania ich i później ewentualnie się ucieszysz jeśli je zobaczysz znowu
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#311 Wysłany: 2017-03-31, 16:06
>>>
Prawdziwa ciekawostka wydawnicza, a zarazem wręcz rarytas dla miłośników historii czasomierzy z okresu Imperium Rosyjskiego...
PS. Pozwoliłem sobie zamieścić ten wpis w przedmiotowym temacie, gdyż zegarmistrzostwo (i nie tylko) radzieckie było przecież w pewnym sensie kontynuacją imperialnych rosyjskich tradycji...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2017-03-31, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#312 Wysłany: 2017-03-31, 22:45
No i ... ?
Fajnie, że znamy wygląd okładki, ale może jakiś link do pobrania ?
To nie jest nowa rzecz, ale "staroć" leżąca już kilka lat na kilku portalach
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Maj 2016 Posty: 1901 Skąd: Angelenos
#314 Wysłany: 2017-04-01, 17:46
>>>
Dla zainteresowanych czasomierzami z okresu Imperium Rosyjskiego załączam linki do odpowiedniej strony internetowej w wersjach: rosyjskojęzycznej i anglojęzycznej:
Natomiast niezainteresowanym przedmiotowym wątkiem pozwolę sobie zwrócić uwagę, że przecież szkoda marnować, tak przecież cennego czasu na niemerytoryczne komentowanie...
<<<
_________________ I've seen things you people wouldn't believe...
Pomógł: 19 razy Wiek: 56 Dołączył: 13 Lut 2011 Posty: 6105 Skąd: W.
#315 Wysłany: 2017-04-01, 18:50
bladerunner napisał/a:
>>>
Dla zainteresowanych czasomierzami z okresu Imperium Rosyjskiego załączam linki do odpowiedniej strony internetowej w wersjach: rosyjskojęzycznej i anglojęzycznej:
Natomiast niezainteresowanym przedmiotowym wątkiem pozwolę sobie zwrócić uwagę, że przecież szkoda marnować, tak przecież cennego czasu na niemerytoryczne komentowanie...
<<<
Tak, już ustawiają się w kolejce do zakupu
I gdzie było niemerytorycznie? Wszędzie i wciąż na temat.
_________________ The future will start tomorrow, not today.