Się żem zakochał
Nie chce wciąż być jednozegarkowcem!
44.5mm
WR50
cal.48K40 (ze stop-sekundą)
MSRP: $590
Co myślicie
----------
Poprawiłem zdjęcia - Maxio
Odpowiedz do tematu
: Orient Dual Time CDH00001B
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2010-04-08, 01:31, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2010-04-08, 01:31, w całości zmieniany 1 raz
:
Jak dla mnie trochę za dużo podziałek wszelakich, ale nie wpływa to ujemnie na całokształt tarczy. Myślę że to fajna propozycja.
:
Ostatnio siedzi mi w glowie coś właśnie takiego, Kessel na tarczy,dużo i ciasno
:
A mnie tam po Panu Tao już nie przeszkadza takie coś - w koncu do wygodnego sprawdzania która godzina człowiek ma KOMÓRKĘ, a zegarek jest po to, żeby oczy cieszył! Prawdaż kumotrzy ?
:
Prawdaż prawdaż ale jak bym chciał na szybko odczytać godzinę to bym oczopląsu dostał od kreseczek wszelakich ale akurat kreseczkami się nie zrażam bo na projektach i tak jest ich więcej Jedna rzecz, która mi oczywiście przeszkadza to cena
:
Pagan mnie sie podoba glownie dzieki suwakowi logarytmicznemu
:
Weź,panie, powiedz o czym prawisz ...to te kreski dokoła?Suwak to wiem...ale logarytmy. "0" />
hotwax napisał: |
Pagan mnie sie podoba glownie dzieki suwakowi logarytmicznemu |
:
Faktycznie na tarczy wiele się dzieje, jak nie przymierzając u nadszyszkownika w decentryku. A cena to w jakiej walucie bo jak w USD to sporo.
:
Taka mi się anegdota przypomniała :
A : Czy szanowny Pan raczyłby może w swej łaskawości być tak uczynnym, i powiedzieć mi która jest godzina?
B : SAM ŻEŚ PEDAŁ!!!!
Pagan napisał: | ||
Weź,panie, powiedz o czym prawisz ...to te kreski dokoła?Suwak to wiem...ale logarytmy. "0" /> |
Taka mi się anegdota przypomniała :
A : Czy szanowny Pan raczyłby może w swej łaskawości być tak uczynnym, i powiedzieć mi która jest godzina?
B : SAM ŻEŚ PEDAŁ!!!!
:
Teszżem myślał zrazu,że za dużo wołają.Po chwili jednak uświadomiłem sobie,że sa ludzie co za Sumo i inne Seiko bulą po dwa kilo i więcej.
svedos napisał: |
Faktycznie na tarczy wiele się dzieje, jak nie przymierzając u nadszyszkownika w decentryku. A cena to w jakiej walucie bo jak w USD to sporo. |
:
Z daleka jak breitling
:
bo drogo kupić i źle się ożenić to każdy głupi potrafi
a na poważnie to pierwsze skojarzenie miałem z Casio Edifice
Pagan napisał: |
Teszżem myślał zrazu,że za dużo wołają.Po chwili jednak uświadomiłem sobie,że sa ludzie co za Sumo i inne Seiko bulą po dwa kilo i więcej. |
bo drogo kupić i źle się ożenić to każdy głupi potrafi
a na poważnie to pierwsze skojarzenie miałem z Casio Edifice
:
Do mnogości informacji na tarczy już moje oczy przywykły, powiem więcej podoba mi się, ale sobie jeszcze ponarzekam, koronki jakieś takie małe i niepasujące do całości zegarka.
:
Ja po przygodzie z Poljotem Blue Angels powiedziałem pas takim tarczom, więc Ci chyba nie pomogę.
:
Odpowiedz do tematu
Pagan - zegarki z suwakami logarytmicznymi to już klasyka lotników , przy użyciu tego suwaka można obliczyć wszystko !!
odsyłam na strony - slide rule watches
odsyłam na strony - slide rule watches