Mam problem z moim nowym nabytkiem Parnisem Portuguese. Ósemka jest naniesiona do góry nogami. Myśle, że ktos kto nie widział zegarka na zdjęciach nawet nie zauważy problemu- mnie sie to jednak strasznie rzuca w oczy.
Ale zgodnie z tytułem tematu nie o to chciałem zapytać. Mam pytanie odnośnie nakrecania i nastawiania zegarka. W jakim kierunku powinny chodzić wskazówki po odciągnięciu koronki?
W grudniu kupiłem Parnisa Pilota. Po odciągnięciu koronki nastawiam zagarek zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek podczas normalnej pracy- wtedy obracam koronke tak samo jak przy nakręcaniu.
Natomiast w przypadku Parnisa Portuguese jest odwrotnie- jeśli po odciągnieciu koronki kręce w tą samą stronę jak przy nakręcaniu, to wzkazówki idą do tyłu.
Mam nadzieje że w miarę jasno opisałem zaistniałą sytuacje.
Zegarek jest też strasznie głośny, mam wrażenie że wachnik trze o pozostałe części (może nie został prawidłowo umiejscowiony w poziomie).
Co o tym sądzicie? Czy to normalne, czy jednak któryś z dwóch zegarków pracuje nieprawidłowo?
Oba kupione u wenpingowej. Zastanawiam się czy drugiego jej nie odesłać z prośbą o zwrot środków.
PS. witam wszystkich użytkowników forum